«Тиску на підозрюваного не було»: у ДБР прокоментували заяву Артемія Рябчука

РЕЗОНАНС
05.02.22 - 10:25

Державне бюро розслідувань підтвердило відмову Артемія Рябчука від попередніх свідчень та спростувало інформацію про вчинення щодо нього психологічного тиску. 

Про це пише "Суспільне" з посиланням на повідомлення прессекретаря територіального відділення ДБР у Полтаві Олександра Білку.

 

У самій заяві про відмову від попередніх свідчень Артемій Рябчук вказав, що давав їх під психологічним тиском. У ДБР кажуть: ця інформація не відповідає дійсності.

 

"Підозрюваний звернувся до слідчого з заявою про відмову від попередніх свідчень. Але це ніяк не впливає на хід досудового розслідування. Адже слідство володіє достатнім масивом доказової бази. Щодо начебто психологічного тиску на підозрюваного - це не відповідає дійсності. Слідчі ДБР працюють виключно у межах чинного законодавства. Щобільше, всі слідчі дії, які проводили із підозрюваним працівники ДБР, відбувалися за участю його захисника", - розповів Олександр Білка.

 

Досудове розслідування триває.

 

Як ми писали, у солдата, який розстріляв своїх товаришів по службі у Дніпрі, з'явилася група підтримки. Учасники спільноти збирають гроші на допомогу матері, послуги приватного адвоката та придбання речей для затриманого. Завдяки підтримці громадськості Артемію Рябчуку вдалося залучити до справи "адвоката з поза системи". Мова йде про правозахисника Ігоря Степанова, який вже виступив з заявою, у якій вимагав визнати Рябчука потерпілим.

 

Фото з мережi Iнтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: