У 129-ти криворізьких школах цього літа виконають ремонти з умовами для особливих учнів

ВАЖЛИВО
15.07.19 - 12:36

Цього літа у 129-ти криворізьких загальноосвітніх закладах обіцяють виконати капітальний та поточний ремонт. Планують встановити 969 енергозберігаючих вікон та побудувати 5 індивідуальних теплових пунктів.

На виїзній робочій нараді з підготовки навчальних закладів до 1 вересня міський голова доручив міському департаменту та районним відділам освіти відповідально підійти до питання створення умов для діток з особливими потребами.

 

«Ми проаналізували, що щороку зростає кількість школярів з інклюзивною формою навчання. Ми повинні зробити все залежне від нас, щоб діти почувалися комфортно. Тому під час проведення ремонтів обов’язково повинні бути передбачені зручності для «особливих» учнів», – наголосив Юрій Вілкул.

 

Найближчим часом стартують роботи в школах №№ 90 і 46. Тут побудують пандуси і облаштовано (школа №46) санвузол для маломобільних груп.

 

Окрім коштів міського бюджету для підготовки навчальних закладів до нового навчального року, використовують державну субвенцію. Фінансовий ресурс направляють на ремонти шкіл №№ 50, 32 та НВК № 38 Покровського та Тернівського районів.

 

«Зараз ми мобілізували сили на ліквідацію наслідків бурі. Пошкоджено 57 дахів. На 5-ти усунули протікання. Що стосується інших, то 6 "підуть" по капремонтах, а в 46-ти зробимо поточний ремонт», – зазначила .директор департаменту освіти Тетяна Кріпак.

 

Для проведення цих робіт на липневу сесію департамент виносить рішення про виділення з міського бюджету близько 18 млн грн.

ві

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: