У 2019 році реабілітаційний центр на курорті «Солоний лиман» уже прийняв 60 АТОвців

АКТУАЛЬНО
06.03.19 - 11:42

Торік АТОвців почали оздоровлювати у лікарні «Солоний лиман». За два місяці поточного року тут пролікувалися вже 60 бійців. Нині триває третій заїзд. Захисників розмістили в комфортних двомісних палатах. У них — ліжка з ортопедичними матрацами, холодильники, великі телевізори.

 Жодного разу з 2014 року на оздоровленні не був АТОвець Анатолій Ліпський. Коли сімейний лікар запропонував йому поїхати до «Солоного лиману» — погодився відразу.
«Починаючи від палат і завершуючи медичним персоналом, усе на найвищому рівні. Усюди тепло, годують смачно. Курорт, а не лікарня!» — розказує Анатолій Ліпський.

 

 

До кожного військового — індивідуальний підхід. Щоби призначити ефективний курс лікування, медики ретельно вивчають історію хвороби бійців та спілкуються з ними особисто. Реабілітація триває 21 день.

«За цей час пацієнти проходять повний курс медикаментозного та фізіотерапевтичного лікування. Їм призначають грязьові аплікації, мінеральні ванни, магнітну, лазерну чи ударно-хвильову терапію, курс масажу та багато іншого», — говорить завідувач відділенням медичної реабілітації учасників бойових дій В'ячеслав Поклонов.

 

 

Завжди повно відвідувачів — у новеньких залах лікувальної фізкультури. АТОвці тренуються на бігових та велодоріжках, виконують вправи на шведських стінках та дошці Євмінова, займаються гімнастикою. Їм допомагають кваліфіковані інструктори.

«Здебільшого бійці мають проблеми з суглобами, відділами хребта, верхніми та нижніми кінцівками. Підбираємо найсучасніші програми тренувань, щоби відновити здоров’я наших оборонців», — запевняє завідувачка лікувально-діагностичним відділенням Зінаїда Гужва.

 

 

Фото Дніпропетровської ОДА.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: