У 2022 році Кривий Ріг отримає 15 нових 6  капітально модернізованих трамваїв - Олександр Вілкул 

ВАЖЛИВО
20.12.21 - 16:07

Щоб криворіжці могли безоплатно, зручно та безпечно їздити комунальним громадським транспортом, міська влада реалізує комплексну програму. Зокрема, відкрито 15 нових маршрутів, придбано 62 нові тролейбуси, 27 автобусів; випущено на лінію 11 криворізьких тролейбусів з автономним ходом. А в 2022 році для криворіжців буде закуплено ще 15 нових сучасних трамваїв. 

Крім придбання нового рухомого складу, силами комунальних підприємств у місті проводять повну реконструкцію електротранспорту. Вже реконструйовано 42 тролейбуси й трамваї. Також забезпечено відновлення автопарку спецтехніки для їхнього обслуговування, модернізацію контактної мережі та колій. Голова Громадської ради міста Олександр Вілкул сьогодні побував на підприємстві  "Швидкісний трамвай", де капітально відремонтували черговий трамвай. 

 

«Муніципальний електротранспорт - це сучасно й екологічно, а для жителів з Карткою криворіжця поїздки тут безкоштовні. Щоб зменшити інтервал руху, тобто час очікування пасажира на зупинці, збільшуємо кількість транспорту - закуповуємо нові трамваї, тролейбуси, автобуси, реконструюємо вагони. При цьому головна вимога - щоб пасажирам було комфортно. Ми говоримо «капітально-відновлювальний ремонт», а по суті в результаті робіт, які проводять фахівці підприємства, ми отримуємо фактично новий вагон. Вартість такого комплексу робіт - близько 2 мільйонів гривень (1,8 млн грн). За новий вагон, наприклад К-1М виробництва ТОВ «Татра-Юг», треба було б віддати в 11 разів більше - 22 млн грн. Після реконструкції атестована лабораторія провела необхідне технічне діагностування вагону. Цей оновлений трамвай може експлуатуватися до наступного капітального ремонту ще щонайменше 8 років», - зазначив Олександр Вілкул.

 

 

 Останніми роками КП «Швидкісний трамвай»  капітально відремонтовав 11 трамвайних вагонів та відкрив 5 нових маршрутів (№ 3М, 4М, 22, 25, 27). У планах підприємства на  2022 рік - реконструювати ще 6 трамвайних вагонів. Заміна застарілої системи управління на сучасну електронну дозволить знизити витрати електроенергії під час руху вагонів на 40-45 %. 

 

У ході реконструкції були виконані такі роботи:

 

•    змонтовані алюмопластикові панелі для зовнішньої та внутрішньої обшивки кузова (такі панелі   мають антикорозійні властивості і покращують дизайн салону);
•    сходи салону виготовлені з нержавіючої сталі, що значно збільшує термін їхньої служби; 
•    нові пасажирські двері з алюмінієвого профілю мають сучасний дизайн та обладнані більш надійним безшумним приводом;
•    встановлено нове тоноване скло в  салоні;
•    в салоні та кабіні водія встановлені енергозберігаючі  світильники;
•    встановлено новий пульт управління вагоном з сучасними елементами керування  та контрольно-вимірювальними пристроями;
•    повністю замінена електропроводка;
•    встановлені нові зручні пасажирські сидіння та сидіння водія;
•    встановлені електронні маршрутні покажчики (типу «рухомий рядок»).

 

Нагадаємо, в.о. міського голови Юрій Вілкул та регіональний менеджер IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар підписали угоди для придбання 15 нових трамваїв та реконструкції колії по вулиці Соборності, яка буде безшумною. 

 

Кривий Ріг - одне з 49 міст світу (тільки 6 з них - українські міста), які беруть участь у програмі Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) з модернізації інфраструктури громадського транспорту в межах проєкту сталого розвитку «Зелені міста».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: