У 2022 році в Кривому Розі ремонтуватимуть внутрішньо-квартальні дороги, реконструюватимуть проспект Гагаріна

БЛАГОУСТРІЙ
30.12.21 - 11:08

Топовим проєктом 2021 року став капремонт автошляху по вулиці Едуарда Фукса у Покровському районі - від 173-го кварталу до Піонеру. Крім укладення нового дорожнього покриття, змонтоване сучасне освітлення, замінені комунікації, облаштовані зручності для маломобільних учасників дорожнього руху.

Проєкт повністю завершений, і дорога вже відкрита та «працює» у повноцінному режимі.

 

Заступник міського голови Олександр Катриченко сказав: «Капітальний ремонт магістралі по Едуарда Фукса є логічним продовженням реалізованого торік проєкту з капремонту дороги від Свято-Преображенського собору та проспекту 200-річчя Кривого Рогу. На ділянці від 173-го кварталу до Піонера зроблена нова широка дорога із розміткою, новими знаками, велодоріжками та якісним освітленням. Що дуже важливо, дорога є доступною та зручною для мешканців з обмеженими можливостями та матусь з дитячими візочками. Дорожники максимально врахували зауваження, які були надані головою Громадської ради міста Олександром Вілкулом та головою міської групи з питань поліпшення умов життєдіяльності осіб з інвалідністю та маломобільних городян Олександром Пискуном, які перевіряли якість робіт та доступність дороги. Безумовно, роботи з покращення міської дорожної інфраструктури багато. Наступного року ми продовжимо ремонтувати внутрішньо-квартальні дороги, будемо наводити порядок у мікрорайонах, а також втілимо у життя великий проєкт з комплексної реконструкції проспекту Гагаріна».

 

У ході капремонту магістралі по вулиці Е. Фукса укладено 58187,8 м2 асфальтобетону на проїжджій частині, виконано асфальтування тротуарів – 18495 м2, встановлене бар’єрне, перильне, стримувальне огородження, 97 обмежувальних стовпчиків, укладено 229 м2 тактильної плитки, встановлено 332 нових дорожніх знаки, 212 світлодіодних світильників. Проведений благоустрій: засіяно 10000 м2 газону та висаджене 241 дерево. Облаштовані парковки та спуски, а також проведена заміна всіх комунікацій, що пролягають під дорожнім покриттям. За останні роки у Кривому Розі відремонтовані: дорога по вулиці С.Колачевського, проспект 200-річчя Кривого Рогу, шлях в сторону житломасиву Південного ГЗК, прокладена нова дорога у Покровському районі на мікрорайоні Зарічний, побудована нова дорога, що з’єднала мікрорайони Сонячний та Ювілейну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: