У березні рівень забруднення криворізького повітря значно зріс. У якому районі найбільше?

ЕКОЛОГІЯ
06.04.21 - 14:57

У березні рівень забруднення повітря в Кривому Розі (за індексом забруднення атмосферного повітря) зріс від підвищеного до високого.

Найбільше забруднення спостерігали у Довгинцівському районі, - повідомляють у щомісячному бюлетені, оприлюдненому міським управлінням екології. 

 

Так, за даними Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛНЗАВ), протягом минулого місяця спостерігали перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) з пилу в 28 випадках (11% проб), формальдегіду - в двох випадках (0,4%), фенолу - в трьох (0,6%), оксиду вуглецю - в одному випадку (1%) і діоксиду азоту в чотирьох випадках (1%).

 

Середньомісячні концентрації діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, фенолу і аміаку на всіх п'яти постах спостережень міста не перевищували санітарно-гігієнічні норми, - констатують у документі.

 

Перевищення концентрації пилу та формальдегіду фіксували на всіх п'яти пунктах спостережень. Діоксид азоту перевищував ГДК на трьох постах.

 

Нагадаємо, у Кривому Розі діє моніторингова мережа зі спостереження за станом атмосферного повітря, на підставі даних лабораторій підприємств. Основними джерелами забруднення атмосфери викидами металургійних підприємств є коксохімічне, агломераційне, доменне, феросплавне і сталеплавильне виробництва. Зокрема, коксохімвиробництво забруднює атмосферу оксидами вуглецю і сірки, а також пилом. Аглофабрики виділяють оксиди сірки і вуглецю, а пил містить залізо і його оксиди, оксиди марганцю, магнію, фосфору, кремнію, кальцію, іноді частинки титану, міді, свинцю. Доменне виробництво характеризується утворенням великої кількості доменного газу, який містить оксиди вуглецю й сірки, водень, азот, деякі інші гази і велику кількість колошникового пилу, що містить оксиди заліза, кремнію, марганцю, кальцію, магнію, частки шихтових матеріалів. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: