У Дніпрі активісти даватимуть подарунки тим, хто замалює рекламу наркотиків

СОЦІУМ
30.10.20 - 10:29

У Дніпрі стартував проєкт ZAMALUY - жителям міста будуть дарувати подарунки за замальовану рекламу Telegram-каналів, в яких торгують наркотиками. 

Про це в ефірі «Українського радіо» розповів Георгій Волков, керівник проєкту.

 

Цей проект є особливо актуальний у Дніпрі - місто входить в трійку антилідерів України з розповсюдження наркоманії серед підлітків та молоді. А зараз 90% всіх наркотиків продаються через Telegram-канали, назви яких написані на стінах по всьому Дніпру.

 

Ініціатори ZAMALUY пропонують міським активістам замальовувати написи, фотографувати їх і відправляти на сторінку проекту в Instagram. Залежно від кількості замальованих написів нараховуються бали. За ці бали можна отримати подарунки - чай, тортик, сертифікати на навчання, прогулянку на каяках.

 

Але головна мета, каже Георгій Волков, - привернути увагу держави до боротьби з торгівлею наркотиками.

 

«Проект ZAMALUY – не про те, щоб замалювати стіни, цей проект, щоб нагадати суспільству, що ця проблема важлива. Після того, як увага людей буде залучено, у нас будуть всі шанси для того, щоб і державні структури, і, скажімо так, наші відповідальні менеджери звернули увагу на цю проблему і займалися нею більш якісно», - розповів активіст.

 

Джерело - 49000.com.ua

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: