У Дніпрі співробітники Служби безпеки України вшанували пам'ять колег, які загинули на Донбасі

ПАМ'ЯТЬ
15.04.19 - 9:41

У Дніпрі СБУ вшанувала пам'ять загиблих українських Героїв.

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України вшанували пам'ять колег, які загинули під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході нашої держави.

П’ять років тому, 13 квітня 2014 року, під Слов’янськом у бою з керованими РФ терористами загинув співробітник Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України Геннадій Біліченко.

Уже наступного дня, 14 квітня 2014 року, було прийняте рішення про початок антитерористичної операції. 

 

"У роковини трагічної загибелі представники української спецслужби взяли участь у пам'ятному молебні за полеглими від рук агресора захисниками рідної землі, - повідомляє співробітник СБУ Ігор Воловик. - Відправили панахиду в каплиці Архистратига Михаїла, розташованій на території Управління СБУ у Дніпропетровській області. 

Співробітники Служби відвідали меморіал на Краснопільському цвинтарі та поклали квіти на могили загиблих воїнів.

«Капітан Геннадій Біліченко був першим українським воїном, який загинув від рук агресора. Саме ця дата стала для нас початком неоголошеної війни РФ проти України. Під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил СБУ втратила 27 кращих співробітників. Ми віддаємо данину пам’яті бойовим побратимам, які поклали свої життя за свободу українського народу та державний суверенітет», – наголосив начальник Управління Андрій Олійник.

 

«Ми пам’ятаємо кожного Героя і робимо все, щоб їхні родини щодня відчували нашу підтримку, – наголосив голова Служби безпеки України Василь Грицак. - На прикладі їхнього відданого і жертовного служіння Україні виховується нове покоління співробітників Служби, а подвиги загиблих офіцерів і прапорщиків СБУ стали основою спектаклю-реквієму «Війна без строку», який за два останні роки пройшов у всіх областях України». 

 

 

Фото СБУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: