У Дніпрі власник косметичних компаній підпільно хімічив неякісні дезінфекційні засоби

КРИМІНАЛ
13.04.20 - 10:54

СБУ блокувала у Дніпрі масштабне виготовлення і реалізацію фальсифікованих неякісних антисептичних препаратів, яке організував власник косметичних компаній, - повідомляє Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Слідством встановлено, що організував виробництво власник двох відомих компаній, які займаються виготовленням косметики. Він розраховував заробити на підпільному виготовленні, враховуючи підвищений попит на засоби індивідуального захисту та їх дефіцит.

 

Нелегальний цех комерсант облаштував в одному з приміщень спортивного клубу.

 

Готову продукцію під власною торговою маркою зловмисник збував по всій Україні через інтернет-сайт та соціальні мережі. Для підтвердження права на виробництво антисептиків він під час продажу посилався на дозвіл, який, після перевірки, виявився дозволом на виробництво лосьйону для волосся.

 

Правоохоронці виявили майже 4 тисячі літрів спиртовмісної речовини «етилацетат», приблизно 1 тисячу літрів готового фальсифікату, хімічні сполуки, порожню тару, наклейки та обладнання для виготовлення контрафактних дезінфекційних засобів.

 

За висновками експертів Держспоживслужби, вилучений засіб можна застосовувати лише для дезінфекції поверхонь та інструментів, але не для обробки рук людини, як зазначалося на етикетках.

 

Розпочате кримінального провадження за шахрайство.

 

Блокування підпільного виробництва здійснювали під процесуальним керівництвом Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1.

 

Фото Управління СБУ у Дніпропетровській області.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: