У дніпровській лікарні імені Мечникова ампутували кисть пораненому криворізькому бійцю

ВІЙСЬКОВІ
18.06.21 - 15:49

У дніпровській лікарні імені Мечникова врятували життя пораненому на Донбасі криворізькому бійцю - 23-річному офіцеру, який підірвався поблизу Мар’їнки на Донеччині.

Двох поранених захисників України, які підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, до обласної клінічної лікарні імені Мечникова доправили військовою авіацією увечері 14 червня.

.

Першу допомогу пораненим надали військові медики, а потім евакуювали для подальшого лікування в Дніпро.

 

Про стан бійців і перебіг їхнього лікування розповів гендиректор лікарні Сергій Риженко:

 

"Два офіцери були доставлені ввечері 14 червня. Серед них - 23-річний лейтенант. Стан важкий. Йому надавали допомогу в реанімаційній залі, а потім, після комп’ютерної томографії, взяли в операційну. У нього дуже понівечена уламками рука. По ній, на жаль, можна було вивчати анатомію. З кисті руки нічого не залишилося, і лікарі змушені були зробити ампутацію. В офіцера також поранення ока. Тож йому зробили одразу дві операції. Око вдається врятувати. Наразі військовослужбовець перебуває у відділенні політравми. У нього також ознаки контузії, непроникні поранення. Нині його життю вже нічого не загрожує. Він розмовляє. Ми його лікуємо, і гадаю, що за кілька днів переведемо до відділення травматології".

 

Другому офіцеру, який зазнав поранення, 33 роки. Він старший лейтенант. У нього непроникне поранення тулуба, кінцівок, але життю нічого не загрожує. Воїну надали допомогу, зробили комп’ютерні томограми і перевели у військовий шпиталь, - повідомив Сергій Риженко.

 

Заступник медичного директора Олександр Толубаєв запевнив журналістів Рудани, що нині стан пораненого криворізького воїна стабільний. Він при свідомості, прогноз - оптимістичний.

 

Сергій Риженко зазначив, що військові, попри серйозні поранення, прагнуть продовжувати службу.

Він нагадав, що через коридори цієї лікарні пройшло вже 3000 бійців: 90 відсотків надходили в комі. За життєвими показниками зроблено понад 3500 операцій, перелито 3 тонни крові. Лікарня Мечникова залишається справжнім форпостом надання медичної допомоги для всіх бійців, які зазнали поранень.

 

Зичимо нашим оборонцям якнайскорішого одужання після важких поранень!

 

 

 

Джерело - Арміяінформ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: