У дитячому таборі в Щасливцевому раптово померла 15-річна дівчинка з Кривого Рогу

ПОДІЯ
30.08.21 - 14:04

У  дитячому таборі в курортному селищі Щасливцеве, на Арабатській Стрілці, померла 15-річна дівчинка з Кривого Рогу. 

Учора їй стало зле на вечірній дискотеці, дитина зомліла. Транспортом, у супроводі медпрацівників табору, її доправили до приймального відділення Генічеської районної лікарні. Проте лікарі лише констатували смерть неповнолітньої, - передають місцеві видання Херсонщини.

 

У поліції інформацію підтвердили, зазначивши, що померла дівчинка вже в лікарні. Попередні результати розтину показали проблеми з серцем. 

 

Стало відомо, що ця трагедія сталася у таборі "Буревісник" ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Пресслужба АМКР сьогодні прокоментувала подію:

 

"У дитячому таборі «Буревісник» під час вечірнього виступу 15-річна дівчинка знепритомніла на сцені. Медичні працівники табору одразу надали дівчинці першу медичну допомогу, провели реанімаційні заходи та викликали карету «швидкої» з Генічеська. Щоби не втрачати час на очікування «швидкої» з міста, медики вирішили транспортувати дитину до лікарні каретою «швидкої» підприємства, яка в літній період завжди чергує у таборі відпочинку. На жаль, реанімаційні заходи лікарів табору та лікарні не допомогли.

Дитина померла у лікарні, попередньо, через різке загострення хронічної проблеми з серцем.

Згідно з медичною довідкою, проблем зі здоров’ям дитина не мала: у довідці не було вказано жодних діагнозів та рекомендацій лікаря щодо обмеження фізичної активності. Така довідка про стан здоров’я дитини (форма 079) є обов’язковою умовою для відпочинку у таборі.

У той вечір дівчинка виступала на сцені разом із іншими дітьми. Загалом, як кажуть педагоги, вона була активною та ініціативною, лідеркою, капітаном загону. Завжди брала участь в усіх таборових заходах та часто сама вигадувала цікаві розваги для дітей".
 

 

Андрій Соколовський, куратор табору, начальник управління з соціального забезпечення «АрселорМіттал Кривий Ріг» заявив: "У кожному з наших таборів є медична служба. На всіх масових заходах обов’язково чергують медичні працівники та машина швидкої. Так було і під час цього трагічного випадку. Медики табору миттєво почали надавати дівчині першу медичну допомогу та викликали «швидку». На жаль, дії медиків не дали результату. В реанімаційному відділенні Генічеської лікарні констатували біологічну смерть дівчинки.

"За фактом смерті дитини проводять спеціальне розслідування. Адміністрація «АрселорМіттал Кривий Ріг» надасть усю необхідну допомогу родині дівчинки. Висловлюємо щирі співчуття родині наших колег, працівників сортопрокатного цеху №1. Поділяємо нестерпний біль від втрати найріднішої людини", - йдеться в повідомленні АМКР.

 

Це не перша трагедія в дитячих таборах на Арабатській Стрілці. Нещодавно в одному з таборів під Генічеськом після фізичних навантажень впав у кому 12-річний Тимофій із Закарпаття. Хлопчика приватною швидкою батьки перевезли в лікарню рідного міста, де він за кілька днів помер.

 

Фото з мережі Інтернет.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: