У Кривому Розі 34 тисячі хлопців та дівчаток харчуються безкоштовно

АКТУАЛЬНО
02.03.21 - 15:32

Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, у якому з міського бюджету виділяють кошти на харчування школярів. Це учні 1-4 класів та діти пільгових категорій: сироти, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю та діти учасників бойових дій на Донбасі. Всього 34 тисячі хлопців та дівчаток.

Дбаючи про здоров’я маленьких криворіжців та в допомогу родинам, мер Костянтин Павлов прийняв рішення про те, щоб дітки пільгових категорій, які відвідують групу подовженого дня, харчувалися безкоштовно.

 

Під час робочої наради з питань організації системи харчування у закладах освіти, міський голова Костянтин Павлов зазначив: «Моя принципова позиція – у цей скрутний час місто повинно підтримати мешканців, яким зараз особливо важко. І один із таких аспектів – зменшення для родин фінансового навантаження на харчування дітей. Місто взяло на себе турботу про студентські сім’ї - їх малеча безкоштовно відвідує дитсадки; про дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій у зоні АТО; про дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей та дітей з інвалідністю. Попри збільшення навантаження на місцевий бюджет, ми докладаємо максимум зусиль, щоб і надалі зберегти допомогу для багатьох криворізьких родин. Тому з початку року криворізькі школярі пільгових категорій у групах продовженого дня харчуються безкоштовно».

 

Крім того, така допомога важлива і для 329 дітей дошкільного та шкільного віку, батьки яких задіяні або загинули, пропали безвісти у зоні бойових дій на Донбасі. На їх безкоштовне харчування з міського бюджету направлено 671 707 грн.

 

«На сьогодні, організація якісного і доступного харчування у закладах освіти є важливою соціальною програмою. Міська влада, освітяни, батьки, громада зацікавлені у поліпшенні та вдосконаленні системи харчування дітей. Щороку витрати з міського кошторису на харчування зростають. Так, у 2021 році на це заплановано 34,4 млн грн, майже на 3,2 млн грн більше ніж торік»,- сказала Тетяна Кріпак, директор департаменту освіти і науки виконкому.

 

Місто продовжує допомагати і батькам дітей дошкільного віку, які переважно харчуються за схемою: 50% – за рахунок бюджету та 50% – за рахунок батьків. Безкоштовно у дитячих садках харчуються 4 270 тисяч дітей різних пільгових категорій.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: