У Кривому Розі до нового опалювального сезону підготують 98 котелень, замінять 18 км тепломереж

АКТУАЛЬНО
10.08.21 - 14:39

Кривий Ріг продовжує підготовку міського господарства до початку осінньо-зимового періоду. Координує роботу міський штаб, створений у січні за розпорядженням мера Костянтина Павлова. 

Завдання міського голови - до кінця серпня школи, дитячі садки, медичні заклади мають отримати паспорти готовності. 98 котелень повинні бути технічно готові до запуску. 

 

«Ми комплексно та послідовно займаємося надзвичайно важливим питанням для міста та мешканців - модернізуємо міську мережу теплопостачання. Місто 100% технічно буде готове до початку нового опалювального сезону, але своєчасна подача тепла в оселі жителів  напряму залежатиме від оплати споживачами своїх заборгованостей», - зазначив директор департаменту розвитку інфраструктури Іван Карий. 

 

До роботи у новому опалювальному сезоні комунальне підприємство «Криворіжтепломережа» вже підготувало 54 котельні (75%), провело гідравлічні випробування 257,4 км теплових мереж (76%). Крім того, замінили 3,6 км трубопроводів теплових мереж (44%) та відновили теплову ізоляцію на 7,6 км мереж (76% від плану). 

 

На 62 котельнях виконали гідравлічні випробування 192 котлів. Виконується поточний ремонт 4 водогрійних котлів потужністю 50,100 Гкал/год на котельнях КМК, Гігант, ПівнГЗК-1, ПівнГЗК-2. Завершені роботи з заміни 192 секцій конвективної частини котла ПТВМ-100 №4 котельні КМК. 

 

«Зараз на повну триває підготовка котельні «Гігант» до роботи в опалювальному сезоні. Виконують планові ремонтні роботи на обладнанні та теплових мережах. Триває поточний ремонт котла ПТВМ-50 № 1 із заміною екранних труб та конвективної частини котла котельні «Гігант». Гідравлічні випробування витримали 26,26 км теплових мереж (71%) котельні. Вже замінено 589 м трубопроводів теплових мереж котельні, з них – 287 м магістральних трубопроводів. Відновлено теплову ізоляцію на 780 м трубопроводах, з них – на 280 м магістральних мереж», - сказав Сергій Мітін, директор КП «Криворіжтепломережа».

 

Також проводять планові промивки опалювальної системи і профілактичні роботи на теплових мережах житлових будинків. Виконується заміна теплових мереж, з початку підготовчого періоду вже замінено понад 3,6 км. трубопроводу на тих ділянках, які не витримали гідравлічні випробування. Крім того, у місті відновлено 3378 м2 асфальтобетонного покриття після ремонту теплових мереж.

 

Як ми писали, уряд передав «Криворізьку теплоцентраль» із управління Фонду державного майна до НАК «Нафтогаз Україна».

 


 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: