У Кривому Розі фахівці фонду «ЮНІСЕФ» спільно з рятувальниками провели пізнавальний захід для діток-переселенців

ВАЖЛИВО
06.07.22 - 12:36

Сьогодні, 6 липня, в одному з гуртожитків Кривого Рогу відбувся пізнавальний захід від мультидисциплінарної мобільної команди для внутрішньо-переміщених осіб.

Мультидисциплінарна мобільна команда – це команда швидкого реагування, що надає соціально-психологічну допомогу сім’ям з дітьми та іншим людям, постраждалим від війни. Допомога таких команд націлена на сім’ї з дітьми, з особливим фокусом на вагітних жінок, жінок з дітьми, дітей та підлітків. До складу входять психолог, соціальний працівник, юрист та медик.

 

«Сьогодні ми в ігровій формі виконували техніки на зниження тривожності та  подолання внутрішніх затисків у діток. Це робилося для того, щоб діти змогли відчути себе у безпеці. Дитяча психіка дуже пластична, тому дітлахи сприймають ситуацію в країні більш гостро,  їм особливо необхідна допомога», - зазначає психологиня мудьтидисциплінарної мобільної команди Ірина Голобородько.

 

На заході були присутні криворізькі рятувальники ДСНС, які провели з дітками профілактичні бесіди щодо правил поведінки під час воєнного стану.

 

«Нас запросили, щоб ми поспілкувалися з дітками, які були вимушені залишити свої домівки. Ми розповіли правила поведінки з вибухонебезпечними предметами та як поводитися під час повітряної тривоги. Ми повинні зберегти життя наших дітей. Сподіваємось, що цей захід сподобався діткам і хочемо, щоб вони якнайшвидше повернулися додому», - сказала речниця рятувальників Криворізького району Світлана Чередниченко.

 

Мобільна команда працює у Кривому Розі з квітня і вже встигла допомогти понад 6 тисячам людей.

 

«В області маємо 2 такі команди – Кривий Ріг та Дніпро. Дуже багато зараз звернень з юридичної, психологічної та медичної допомоги, адже людям потрібно вказати правильний орієнтир у вирішенні цих питань, тому ми допомагаємо абсолютно всім, хто до нас звертається», - повідомила очільниця мультидисциплінарної мобільної команди Діна Пушкіна.

 

Звернутися за підтримкою мультидисциплінарних мобільних команд можна за телефонами:
 +38 096 014 18 81 / +38 066 756 27 01.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: