У Кривому Розі капітально ремонтують майбутнє житло для переселенців з Донбасу

ВАЖЛИВО
20.10.20 - 14:26

У Кривому Розі, завдяки співпраці  міста та Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ), капітально ремонтують майбутнє житло для переселенців. На першому поверсі у гуртожитку по вул. Каткова, 25 створять 17 квартир.

Робочу нараду на об’єкті провів міський голова Юрій Вілкул.

 

«Ми покращуємо житлові умови для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Тому в гуртожитку на вул. Каткова,25 переобладнаємо приміщення для 17 родин переселенців. Цей проєкт буде реалізований з дотриманням найкращих європейських та світових практик», - зазначив міський голова.

 

На сьогодні, підрядною організацією вже розпочато ремонтні роботи на першому поверсі гуртожитку, які планують завершити у першому півріччі 2021 року.

 

«Споруду гуртожитку на Каткова прийняли до комунальної власності від Інгулецького ГЗК у 2016 році. На момент передачі, будівля була в незадовільному санітарному та технічному стані і потребувала капремонту. Вже наступного року сюди заселяться родини зі Сходу України, які зараз мешкають у нашому місті», - сказав директор департаменту розвитку міста  Іван Карий.

 

Як ми писали, на початку минулого року Кривий Ріг разом з громадською організацією «Егіда-Центр»  взяли  участь у міжнародному конкурсі «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ VI», який проводила благодійна організація з Німеччини. Проєкт був орієнтований на створення житла для тимчасово переміщених осіб, ремонти шкіл та дитячих садочків. Для участі Кривий Ріг надав два проєкти: реконструкцію першого поверху гуртожитку (вул. Каткова, 25) під соціальне житло, а також утеплення фасаду та заміну вікон і дверей на енергозберігальні у яслах-садочку №255 (вул. Каткова, 53). І торік у травні підписали Меморандум про наміри про співпрацю.

 

Нагадаємо, від початку російської агресії на території Донецької та Луганської областей, станом на  23.09.2019,  у Кривому Розі живуть 17 208 внутрішньо переміщених осіб, в т.ч. 9 430 пенсіонерів, дітей, осіб із інвалідністю.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: