У Кривому Розі коштом міста капітально відремонтували дах школи №17

ОСВІТА
05.01.22 - 13:32

У всіх криворізьких закладах освіти створюють комфортні умови для навчання дітей. У 2022 році на утримання та розвиток освітніх закладів  в міському бюджеті передбачено майже 3, 9 млрд. грн.  4 січня, під час робочої поїздки, перший заступник міського голови Євген Удод відвідав загальноосвітню школу № 17, де коштом міста капітально відремонтовано дах.

Будівельники прибрали аварійні перекриття, полегшили конструкції. Провели монтаж водостоку та настилання профлиста. Відремонтували вентиляційні канали та димоходи. Закріпили скобами кріплення покрівлі та провели реставрацію карнизу. Поштукатурили та пофарбували фасад, встановили слухові вікна. 

 

«Учителі та майже 200 наших учнів вдячні місту за такий новорічний подарунок. Наша школа вже в «поважному віці» і потребує підтримки, тож дуже приємно, що рідне місто піклується про нас», - подякувала директорка 17-ї школи Ольга Лагутіна.

 

Євген Удод підкреслив:

«Освіта - найбільша галузь соціально-культурної сфери. На її утримання та розвиток у цьому році ресурс збільшено на 535 млн грн і передбачається   майже 3,9 млрд грн, або -  40% від обсягу всіх видатків. З них -понад 45 млн грн плануємо спрямувати на проведення енергоефективних заходів, капітальні ремонти покрівель, приміщень, фасадів. Також з міського бюджету виділять кошти на благоустрій територій та придбання обладнання для закладів освіти. У місті школи не закривають, а капітально ремонтують та відновлюють. Крім того, цьогоріч з міського бюджету понад 40 млн грн враховано додатково, на збільшення вартості харчування школярів».

 

 

У 17-ій школі, завдяки підтримці міста, у 2019 році відремонтували м’яку покрівлю над шкільними майстернями, яку повністю зруйнувало вітром і градом. Також, за кошти міського бюджету, був розроблений проєкт ремонту стелі між покрівлею та другим поверхом у головного корпусі школи.  

 

Довідково. Криворізькі педагоги своєчасно і в повному обсязі отримують заробітну плату та кошти на оздоровлення. Крім того, у межах програми Вілкула-Павлова, для вчителів збережені всі надбавки, а для учнів 1-4 класів та всіх школярів пільгових категорій - безкоштовне харчування. Також міська влада зберегла допомогу батькам з оплати харчування в дитячих садках - 50% вартості оплачують з міського бюджету.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: