У Кривому Розі матеріальну допомогу отримають ще понад 2 тисячі містян 

ВАЖЛИВО
16.12.21 - 9:51

На грудневому засіданні міськвиконкому підтримали всі рішення соціального напрямку.  За 11 місяців року на виплату матеріальної допомоги з міського бюджету спрямували 122 млн грн. Зокрема, це 1000 грн для часткової компенсації  оплати житлово-комунальних послуг. Цього місяця її отримають ще близько 1000 містян. Від початку року таку допомогу на суму 145,5 млн грн отримали майже 145 510 мешканців.

Цьогоріч допомогу з міського бюджету отримали 3739 чорнобильців та сімей померлих. Сума виплат становить 14,5 млн грн. 

 

Матеріальну допомогу до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС отримали ще 7 ліквідаторів. Крім того, продовжили виплати чорнобильцям на відшкодування вартості проїзду автомобільним або залізничним транспортом. Від початку року таку допомогу отримали близько 30 осіб.

 

Протягом 8 років у Кривому Розі діє комплексна Програма соціальної підтримки учасників АТО/ООС на Сході України та членів їхніх сімей. Виплати одноразової допомоги цьогоріч отримали 5645 воїнів. 

 

32 дитини, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, отримали допомогу  у розмірі 5 тисяч гривень. Загалом, таку допомогу цього року отримали 270 дітей.

 

Кривий Ріг  - єдине місто в Україні, яке третій рік поспіль надає матеріальну підтримку всім родинам, які виховують дітей з інвалідністю. Від початку року з міського бюджету допомогу отримали 2549 таких родин. У грудні 2021 року допомогу у розмірі 10 тис. грн отримають 70 дітей з інвалідністю. Наступного року передбачено надати додаткову допомогу на придбання підгузків для дітей.

 

Торік започаткували й виплату матеріальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства. 3 тис. грн отримають ще 193 криворіжці. 3613 містян вже отримали таку виплату. Наступного року особи з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які навчаються, отримають 10 тис. грн.

 

 

«Для міської влади соціальна підтримка людей – завжди у пріоритеті. Ми стоїмо на захисті наших мешканців, підтримуємо найбільш соціально незахищені категорії криворіжців, з турботою і шаною ставимося до ветеранів, учасників АТО та членів їхніх сімей, а також до людей з інвалідністю, багатодітних сімей, чорнобильців та афганців. Намагаємося максимально враховувати потреби людей у такій непростій економічній ситуації в країні», - зазначив в.о. міського голови Юрій Вілкул.

 

 

Усі міські соціальні програми, зокрема безкоштовний проїзд, будуть збережені й у 2022 році, попри те, що надіслані перевіряючі виступають проти таких виплат та наполягають, що це «порушення», а ціна проїзду, на їхню думку, має становити повну собівартість – 14 грн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: