У Кривому Розі - міський чемпіонат з боксу

СПОРТ
06.04.19 - 16:58

Бокс у Кривому Розі - в тренді. На ринг спорткомплексу КБ-75 виходять кращі криворізькі боксери. Поєдинки в межах міського чемпіонату проходять у двох вікових категоріях: дорослі спортсмени та юніори. 

«Представлені такі вагові категорії: 60, 64, 69, 75, 81 кілограмів та суперважка вага. Молодь боксує окремо, дорослі – окремо. Формула бою однакова – три раунди по три хвилини, тільки дорослі боксують без шоломів», - пояснив головний суддя змагань Денис Хохлов.

 

 

Для Ярослава бій закінчився достроковою перемогою. Його суперник раз за разом пропускав удари, переважно праві прямі, тому суддя у ринзі вирішив зняти бійця з червоного кутка. Ярослав упевнений, виграв завдяки домашній роботі. Так у боксі називають щоденні тренування. 

«У нас було по два тренування. Зранку ми бігали крос, потім працювали на мішках та лампах. Ввечері - знову крос та робота в парах і на лапах. Тренували дихання, функціонал, рух. За порадою тренера, відпрацьовували швидкість», - пригадує учасник змагань Ярослав Ярошенко.

 

Пропустив одне тренування – програв турнір. Такої радикальної думки тренери. Перед змаганнями під кожного бійця прописують боксерські вправи.

«Підготовка кожного спортсмена до будь-яких змагань проходить індивідуально, залежно від його фізіології та антропометричних даних. Важливо те, якою силою володіє боксер. Тренування проходять колективно, але тренер має звернути увагу на кожного», - розповідає тренер з боксу Сергій Асауленко.

 

 

На переможців міських змагань очікує участь у чемпіонаті області. Він відбудеться у Кривому Розі вже наприкінці квітня.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: