У Кривому Розі на Алеї Героїв встановлять монумент "Воїнам, що віддали своє життя за Україну"

ПАМ'ЯТЬ
20.06.22 - 17:56

Масштабний монумент "Воїнам, що віддали своє життя за Україну" встановлять на Алеї Героїв Центрального цвинтаря. Це буде висічений з каменю хрест зі словами Кобзаря "Тії слави козацької повік не забудем". Монумент виготовлять за ескізом відомого криворізького скульптора Володимира Токаря.

"Ми вже виготовили таке підгрунтя під пам'ятник. І найближчим часом зробимо цей хрест - великий, козацький, у пам'ять про наших загиблих героїв, яких сьогодні, на превеликий жаль, дуже багато. І цей сумний перелік поповнюється щоденно. Тому я вважаю, що цей хрест тут повинен бути. Тим більше, що про це нас просили рідні, мами загиблих Героїв", - каже Вікторія Третяк, заступниця начальника Військової адміністрації Кривого Рогу.

Ідея створення меморіалу виникла задовго до початку повномасштабної війни з росією. Саме зараз можна впевнено говорити, що Козацький хрест на Алеї Героїв таки буде.

 

"Нам пообіцяли встановити цей Хрест. Є такі особи, які кричали, що не треба, але ми відстояли. Хрест потрібен, тому що наші хлопці - козаки. Наші козаки, які гинули з 2014 року і зараз гинуть за нашу Батьківщину, за нас, за наше небо", - висловила свою думку Наталія Король, голова ГО "Об'єднання солдатських матерів Криворіжжя".

 

Контури Козацького хреста поки приховані у кам'яній брилі. Невдовзі розпочнеться найбільш відповідальний етап - безпосередньо робота над композицією. Заввишки хрест разом з постаментом буде приблизно чотири метри, а центральний флагшток cягатиме сім метрів.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: