У Кривому Розі накрили мінізавод з виготовлення фальсифікованого пального

КРИМІНАЛ
29.12.21 - 9:03

Поліцейські викрили схему виробництва і збуту низькоякісного пального на мінізаводі, який розташовувався на території Кривого Рогу.

Заходи з викриття проводили у кілька етапів: встановили організатора, канали постачання та збуту фальсифікату. Продавали його через мережу АЗС та підприємствам реального сектору економіки, зокрема й державного. Правоохоронці вилучили у ділків 129 тисяч літрів пального.

 

Налагодив незаконне виготовлення пального у промислових масштабах місцевий мешканець. Він залучив ще кількох спільників. Сировину закуповували у підприємства Івано-Франківської області. Додаючи різні хімічні присадки, фігуранти отримували «бензин» різних марок. Надалі низькоякісне пальне постачали до мережі автозаправних станцій міста й області, продавали його в обхід податкового законодавства. Крім того, реалізували фальсифікат шляхом укладання угод за результатами конкурсних торгів із державними підприємствами регіону.

 

За місцями розташування НПЗ, АЗС, у транспортних засобах та вдома у фігурантів правоохоронці провели 14 обшуків. Вилучили спецобладнання, 129 тисяч літрів пального на 3,5 млн грн. Також розірвали договір з держпідприємством, куди мали поставити пального на 25 млн грн.

 

У кримінальному провадженні вже призначили низку експертних досліджень, на вилучене майно накладені арешти. Вирішуватиметься питання про оголошення підозри учасникам схеми.

 

Джерело - Департамент стратегічних розслідувань.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: