У Кривому Розі накрили шахрайський «call-центр», який видурював гроші у громадян

КРИМІНАЛ
30.04.21 - 11:07

У Кривому Розі провели обшуки у шахрайському «call-центрі», через який зловмисники під виглядом працівників банків заволодівали коштами довірливих громадян.

За даними слідства, організатори незаконної діяльності підшукували непрацюючих молодих людей на роль операторів, та проводили для них інструктажі, як саме треба вести розмову з потенційною жертвою, - прокоментувала нашим журналістам прессекретарка Дніпропетровської обласної прокуратури Олександра Сараєва.

 

Організатори шахрайської діяльності - мешканці Кривого Рогу і Дніпра, всі оператори - криворіжці.

 

Використовуючи спеціальне комп’ютерне обладнання та відомості про клієнтів банків, зловмисники під різними приводами випитували у жертв номери карток та CVV-коди, що давало змогу миттєво перевести кошти на електронний гаманець шахраїв.

 

Аферисти схиляли довірливих громадян до переведення коштів на «резервний розрахунковий рахунок». Гроші, отриманні незаконним шляхом, конвертували в готівку та розподіляли між членами злочинної групи.

 

Під час проведення обшуків в орендованому приміщенні у Кривому Розі правоохоронці вилучили 25 системних блоків, мобільні телефони, чорнову документацію тощо.

 

Кримінальне провадження розпочатого за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство). Покарання за цей злочин - позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

 

Досудове розслідування здійснює СВ Відділення поліції №3 Криворізького районного управління поліції, за процесуального керівництва Криворізької північної окружної прокуратури.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: