"У Кривому Розі нас так гарно прийняли, а після перемоги - додому, бо Україна - наша", - біженка з Берислава

ПРЯМА МОВА
27.05.22 - 13:52

60 тисяч біженців із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій вже прихистив Кривий Ріг. Наше місто допомагає цим людям усім, чим тільки може. Журналісти ТРК Рудана поспілкувалися з Іриною Середою, біженкою з Берислава Херсонської області. 

"Я приїхала сюда з Берислава з сім'єю, чоловіком та двома дітьми, - розповідає жінка. - Життя у нас було хороше, була робота, я працювала у міськвиконкомі секретарем, чоловік теж у виконкомі, менший син учився в Каховці на третьому курсі.

 

Бабахнуло у нас о п'ятій ранку. Ми повибігали, бо живемо в приватному будинку. Бабусі повискакували. Росіяни приходили до нас додому, взяли під приціл, на вулицю приходили, в усі будинки заглядали. По три-чотири солдати, у них палець завжди був на гачку. Перевіряли телефони, горища, підвали, в кімнати заглядали. Шукали "нацистів". Питали нас, де є нацисти, чи можемо ми їх здати.

 

Потім місто оточили, продуктів не стало, світло вимкнули на три дні. Деякі перевізники завозили нам продукти, і ми стояли в черзі за ними по 3-4 години. Оце дощ іде, а ми стоїмо. А коли наша черга доходить, то вже ні ковбаси, ні молочки, нічого не було.

 

Вирішили ми їхати звідти, знайшли перевізника, гарний хлопець трапився, підтримував нас. Страшно було так, що долоні пріли. По 2,5 години стояли, поки перевірки проходили. По дорозі до нас бабусі виходили, чай-каву пропонували і плакали, бо села були розбомблені.

 

Сюди приїхали, а тут спокійно. Оце лише трамваї - як гудуть, то починаєш тіпатись, але потім почали звикати. Прийняли нас тут дуже добре - забезпечили усім: і засоби гігієни, і продукти. Приходять, питають, що нам ще треба. В управлінні соцзахисту дівчата молодці, швиденько все оформили. 

 

І там, де ми оце живемо, у ліцеї, теж ходять, цікавляться, годують добре. Ходимо на ставок гуляти, діток виводимо. Ось свекруха сьогодні дзвонила, я кажу: «Мамо, за тиждень вже поїдемо додому, бо сподіваємось, що наші хлопці відстоять місто. Ми будемо тільки вдома жити, підтримуємо нашу армію, Україну. Дома ж у нас все посажено, хазяйство залишилося, і коти, і собаки. Тож після перемоги будемо вертатись, бо Україна – наша. А хліб наш який пахучий. А картопля яка солодка!"

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: