У Кривому Розі пенсію можна оформити онлайн. Як це зробити?

КОРИСНО
22.04.21 - 16:28

Відтепер майбутній пенсіонер має можливість не виходячи з дому подати документи на призначення пенсії за віком, – повідомляє департамент соціальної політики міськвиконкому. 
 

Що для цього потрібно? 

Треба авторизуватися на веб-порталі Пенсійного фонду за посиланням за допомогою кваліфікованого електронного підпису КЕП (можна отримати через онлайн-банкінг) і у зручний для себе час підготувати необхідні документи. 

Далі слід заповнити дані анкети (заяву, загальні дані, дані документа, що посвідчує особу; адресу проживання та реєстрації, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення). 

 

Наступний крок – додати скановані копії документів для підтвердження стажу роботи, це необхідно для створення електронної трудової книжки (надання сканованих копій), які може подати як сам користувач, так і працедавець (без електронної трудової книжки неможливе автоматичне призначення пенсії). 

Також необхідно додати скановані копії документів для підтвердження права на певні доплати та пільги. 

Залишиться тільки підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до органу Пенсійного фонду.

При досягненні пенсійного віку пенсія призначатиметься автоматично. Фахівці Пенсійного фонду завчасно проведуть перевірку наявних даних і за потреби повідомлять про необхідність доопрацювання документів.

 

За результатами опрацювання анкети-заяви, користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами веб-порталу та через мобільний додаток.

 

 

Більш детальну інформацію можна отримати безпосередньо в органах Пенсійного фонду України:

Довгинцівський район, вул. Ярослава Мудрого, 85а, телефон 0564-94-71-51;

Інгулецький район, пр. Південний,1 телефон 0564-94-71-47, 098-569-47-16;

Металургійний район, вул. Степана Тільги, 20, телефон 068-891-88-80;

Покровський район, вул. Ватутіна, 37в, телефон 067-626-24-52;

Тернівський район, вул. С. Колачевського,133, телефон 067-626-24-53;

Саксаганський район, вул. Покровська, 17, телефон 067-501-85-97;

Центрально-Міський район, вул. П.Калнишевського,1а, телефон 067-501-82-93. 

 

 

Проконсультуватись можна у фахівців відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) Пенсійного фонду в Центрі адміністративних послуг «Віза» (вікно №31) щочетверга з 8.00 до 16.00. 

 

У період карантину прийом замовників у Центрі адміністративних послуг «Віза» відбувається винятково за попереднім записом. Заздалегідь необхідно обов’язково записатися до електронної черги.

Це можна зробити: 

 

- скориставшись сторінкою «Електронна черга» - «Попередня реєстрація» вебпорталу Центру «Віза»; 

- безкоштовно завантаживши мобільний застосунок «Попередня - реєстрація в електронній черзі Центру «Віза» в GooglePlay за посиланням.

 

 

Фото на прев’ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: