У Кривому Розі перевірили рівень забруднення річок

ПОДІЯ
18.03.19 - 15:31

У Кривому Розі третій рік діє програма мобільного спостереження за станом водних ресурсів. Сьогодні проби взяли з річки Саксагань.

Почали з місця, поблизу якого міст з’єднує 129-й квартал з житловим масивом Зарічний.  Потім обстежили район Божедарівського мосту. Проби для аналізу відбирали фахівці міського відділу досліджень обласного лабораторного центру МОЗ України. Результати будуть відомі незабаром.

 

«Напередодні Всесвітнього дня водних ресурсів ми розпочали забір проб води із річки Саксагань. Хочемо привернути увагу громадськості до відновлення та збереження водних об’єктів. Для цього у всіх районах міста уже створили робочі групи. Вони обстежать берегову лінію річок, виявлять та ліквідують джерела забруднення», - говорить  головний спеціаліст управління екології виконкому міськради Олена Волик.

 

До робочої групи входять представники Держспоживслужби, управління екології, правоохоронці та активісти-екологи. Виявляють факти засмічення річок побутовими стоками з приватних будинків та промислових об’єктів. Торік у Покровському районі виявили п'ять джерел забруднення Саксагані. Їх своєчасно ліквідували. Серед найбільших забруднювачів виявився хлібозавод.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: