У Кривому Розі планують навести лад до кінця дня. До ліквідації наслідків долучилися народні депутати

ВАЖЛИВО
03.07.19 - 10:41

Сьогодні у Кривому Розі відбулося екстрене засідання штабу з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. Мер поставив завдання перед усіма службами - в найкоротші терміни ліквідувати наслідки негоди.

На засіданні були присутні народні депутати Олександр Вілкул, Костянтин Павлов та Андрій Гальченко, голови райрад, працівники керуючих компаній, керівники комунальних підприємств, представники поліції і ДСНС.

 

Зараз 33 тисячі абонентів у Кривому Розі залишаються без світла через пориви електромереж.

 

У 50 будинках пошкоджені покрівлі. Юрій Вілкул розпорядився негайно розподілити і видати управителям всі необхідні матеріали для того, щоб вже сьогодні організувати роботу з ремонту дахів. Допомогу з матеріалами нададуть і нардепи.

 

«Сформуйте для мене список необхідних матеріалів для того, щоб навести у місті лад. Ми повинні вирішити проблеми містян у найкоротші терміни», - заявив Олександр Вілкул.

 

Андрій Гальченко та Костянтин Павлов також відзначили, що будуть працювати в округах і допомагати у вирішенні проблемних питань на місцях.

 

Під особливим контролем - дитячі сади і школи. У кожному районі міста, крім Тернівського, загалом постраждали по 5-6 навчальних закладів. На даний момент 6 садочків залишаються без світла.

 

Увагу акцентуватимуть на збереженні продуктів харчування у навчальних закладах, в яких відсутня електроенергія.

 

«В жодному разі не можна допустити, щоб зіпсовані продукти потрапили на стіл до дітей. Якщо умови зберігання не дозволяють зберегти ті або інші продукти, потрібно повертати їх постачальникам, або утилізувати. Здоров’я дітей для нас зараз найголовніше», - зазначив міський голова.

 

Тривають роботи і з прибирання автошляхів та тротуарів від повалених гілок і дерев. У Центрально-Міському районі ситуація ускладнюється ще й тим, що разом з деревами вітер звалив і електроопори. На даний момент в місті працює 6 бригад підприємства «Сансервіс», а також 39 одиниць техніки «Весташляхбуд». Завдання – навести лад на вулицях міста до кінця дня.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: