У Кривому Розі почався суд над 9 наркодилерами з банди, яка скоїла особливо тяжкі злочини

РЕЗОНАНС
12.11.19 - 16:52

До Жовтневого районного суду надійшов на розгляд обвинувальний акт щодо 18-ти осіб, яких обвинувачують у створенні злочинної організації з метою вчинення особливо тяжких злочинів, пов’язаних з незаконним обігом психотропних речовин, – повідомляє пресслужба суду.

11 листопада відбулось підготовче судове засідання. Колегія суддів розглянула клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу дев’ятьом обвинуваченим, яких тримають під вартою.

 

Як ми писали, організатором угрупування є 46-річний чоловік. Його обвинувачують за чотирма статтями - створення злочинної організації; незаконне виготовлення, зберігання, перевезення та збут психотропних речовин в особливо великих розмірах.

 

Нагадаємо, 15 лютого в Кривому Розі правоохоронці провели понад 60 санкціонованих обшуків, в ході яких виявили нарколабораторію для виготовлення психотропних речовин. Крім того, було встановлено осіб, які можуть бути причетними до діяльності цієї нарколабораторії, а також – до здійснення збуту психотропних речовин. Збувачі наркотиків заробляли за місяць від від п’яти до семи мільйонів гривень.

 

Керівнику окремої ланки, крім скоєння злочинів за трьома з названих статей, також інкримінують незаконне виготовлення та зберігання обладнання для виготовлення особливо небезпечних психотропних речовин.

 

Інших 16 учасників судитимуть за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 та ч. 3 ст.307 КК України.

 

Розгляд цього обвинувального акту, з огляду на тяжкість покарання за вказані злочини, здійснює колегія з трьох професійних суддів.

 

Через високу ймовірність переховування обвинувачених від суду, а також можливість їхнього незаконного впливу на свідків, судді вирішили продовжити цим особам термін тримання під вартою ще на 60 днів.

 

Наступне підготовче судове засідання призначено на 14 листопада.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: