У Кривому Розі правоохоронці отримали повідомлення про "замінування" всіх шкіл міста

ПОДІЯ
18.01.22 - 9:26

Псевдомінувальники ніяк не вгамуються. У Кривому Розі правоохоронці знову отримали повідомлення про "замінування" всіх шкіл міста. Лист із погрозами життю тисяч дітей та вимогою заплатити 50 тисяч гривень надійшов вранці на адресу СБУ. Терорист представився агентом російської розвідки.

Наразі вже відомо про "вибухівку" у Центрально-Міському ліцеї, КЗШ №60, 103 та інших навчальних закладах.

 

Зараз правоохоронці перевіряють на наявність вибухових речовин 16 об'єктів у нашому місті.

 

Нагадаємо, 13 січня псевдомінери "закладали вибухівку" у школи в центрі міста - Металургійному та Центрально-Міському районах. За кілька годин правоохоронцям надійшла інформація про замінування ще й 5-ти торгових центрів: "Ліберті", "Ашан", "Юніон", "Терра" та "Варус". Один із "мінерів" повідомив про сотні кілограмів тротилу в одному з закладів освіти і вимагав заплатити йому 500 тисяч гривень. 

 

Наші журналісти зараз перебувають на території Криворізької педагогічної гімназії. Людей з будівлі евакуювали. 

 

 

Хвиля фальшивих мінувань накрила Україну - вже тиждень до правоохоронних органів надходять повідомлення про вибухові речовини у навчальних закладах, торговельних центрах, на соціальних об'єктах по всій країні. Виклики виявились хибними.

 

Як ми писали, СБУ пояснила масове псевдомінування сотень соціальних об'єктів гібридниою агресією РФ проти України.

"Звертаємо увагу: повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, яку Російська Федерація веде проти України. За таких умов, вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало. Закликаємо громадян зберігати спокій. І окремо звертаємось до ЗМІ з проханням ретельно перевіряти подібну інформацію, аби зі свого боку не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій. Служба безпеки України і, зокрема, Антитерористичний центр при СБУ, разом з Національної поліцією в межах свого функціоналу щоденно відпрацьовують кожне з таких повідомлень. Ми відкриті до комунікації зі ЗМІ та готові за потреби оперативно надавати суспільству перевірену та актуальну інформацію. Разом ми зможемо ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни", - зазначили на офіційній сторінці СБУ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: