У Кривому Розі провели планове омолодження дерев

КОРИСНО
20.02.19 - 10:34

 
Засівання газонів, створення квітників, спилювання, обрізка та висадка дерев, полив доріг — це далеко не повний перелік сезонних справ працівників комунального підприємства «Сансервіс».

Торік загальний обсяг виконаних робіт у грошовому вимірі склав 105 мільйонів гривень. Головний напрям у діяльності підприємства — це озеленення міста, кажуть у Сансервісі.

«Проводимо роботи з висадки дерев, кущів, покосу газонів, обрізка, омолодження, обрізки з автовишки висоторізом, прополювання, висадки багаторічних та однорічних рослин, дерев щеплених форм», — зазначив директор КП «Сансервіс» Ілля Хворост.

 

Взимку фахівці підприємства проводять омолодження дерев у міських парках та скверах. А далі — слідкують за їхнім станом у період зростання.

«Це може бути санітарна обрізка, омолодження або валка. Там, де зроблена валка, далі ведеться корчування пнів. Тобто процес цей постійний. Спиляні гілки вивозить наше підприємство. Частину деревини подрібнюють на щепки та вивозять на полігони екоспецтрансу», — додав Ілля Хворост.

 

Дрова з розпиляних дерев залишають на підприємстві і продають криворіжцям за тарифом у 189 та 205 гривень за один кубометр — відповідно твердих та м’яких порід деревини.

 

У "Сансервісі" наголошують — ліквідовують дерева виключно після обстеження фахівцями та рішення депутатів райрад. На місці зваленого дерева працівники «Сансервісу» обов’язково висаджують нове.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: