У Кривому Розі приймають документи на виплату компенсації за комуналку. Куди звертатись?

КОМУНАЛКА
28.01.21 - 14:48

За програмою Костянтина Павлова, з 2021 року у місті вдвічі збільшена часткова компенсація на оплату послуг тепло- і водопостачання та на оплату комунальних послуг. Прийом документів вже здійснюють у всіх районах міста. Його тривалість подовжили до 1 грудня. 

У Кривому Розі шостий рік поспіль мешканцям міста надають часткову компенсацію на окремі види ЖКП. Отримати її мають право понад 20 категорій криворіжців. За цей період із міського бюджету за заявами містян спрямували понад 285 млн грн.

 

 

Міський голова Костянтин Павлов провів робочу нараду з головами районів, керівниками комунальних підприємств та представниками районних управлінь соцзахисту. 

 

«Попри складну економічну ситуацію, вже на першому етапі – з цього року – суму компенсації ми збільшили вдвічі, і вона складає 1000 гривень. Ця допомога просто необхідна криворіжцям. Вже почали приймати документи. Традиційно, найбільше звернень містян за компенсацією випадає на перші місяці року. Враховуючи це, керівники районів та служби соцзахисту повинні організувати роботу пунктів прийому заяв максимально комфортно та зручно для людей – черг не має бути! Також ставлю завдання розглянути можливість збільшити кількість пунктів у кожному районі. У той же час, криворіжцям не варто турбуватися – допомогу можна оформити протягом року до 1 грудня, і вона точно буде виплачена всім, кому належить»,- підкреслив мер Костянтин Павлов.

 

У 2021 році перелік громадян, які мають право на компенсацію, не змінився. Як і у раніше, ця допомога надається один раз на рік на одне домогосподарство, незалежно від кількості зареєстрованих у приміщенні громадян, які мають право на таку компенсацію, на один вид послуги. 

 

 

Мешканці гуртожитків мають право на отримання компенсації на два види послуг по 500 грн – на утримання будинку та на тепло-, водопостачання чи водовідведення.

 

 

Оформити і отримати матеріальну допомогу криворіжці можуть протягом року. Вимоги до документів для оформлення часткової компенсації не змінилися. 

 

 

«Необхідно лише подати заяву та довідку, що підтверджує статус пільговика: з місця навчання, з місця роботи в бюджетній організації, перебування на обліку у службі зайнятості та інші. Також пред’явити оригінал паспорта, ідентифікаційного коду та посвідчення пільговика, а копії цих документів не потрібні», - сказала Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики.

 

 

Заяви та документи будуть прийматися до 1 грудня 2021 року. Звернутись для оформлення документів криворіжці можуть до центрів «Віза» або до районних управлінь праці та соціального захисту та в пункти прийому, визначених районними у місті радами.

 

 

У період дії адаптивного карантину Центр «Віза» продовжує здійснювати прийом замовників за попереднім записом. 

Пункти прийому часткової компенсації та картки «Криворіжця» у Центрально-Міському районі: 

 

Вул. Свято-Миколаївська, 27, управління праці та соціального захисту населення виконкому Центрально-Міської районної у місті ради, попередній запис за телефонами: 067 884 89 43, 097 712 77 19;

Вул. Гданцівська, 15к, КУ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Центрально-Міському районі" КМР, попередній запис за телефоном: 067 570 63 15;

Вул. Алмазна, 29, КЗ «Палац культури «Карачуни», в порядку черги.

Пл. Визволення, 2, Державний університет економіки і технологій, в порядку черги;

Вул. Староярмаркова, 44, Відділ реєстрації місця проживання громадян, попередній запис за телефоном: 067 777 39 51. Пункт розпочне працювати з 08.02.2021

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: