У Кривому Розі реконструюють одну з центральних магістралей - вулицю Е.Фукса

БЛАГОУСТРІЙ
12.07.21 - 14:36

За останні роки у Кривому Розі відремонтовані всі ключові автомагістралі міста: дороги по С.Колачевського, пр. 200-річчя Кривого Рогу, шлях до Південного ГЗК, прокладена нова дорога на мікрорайоні Зарічному.

Зараз реконструюють одну з центральних магістралей - вулицю Едуарда Фукса, що поєднує центр міста з північною та південною частиною. Це великий дорожній проєкт міста та області. 

 

Сьогодні мер Кривого Рогу Костянтин Павлов провів робочу нараду на об’єкті, за участі дорожників та комунальних служб. 

 

Мер Костянтин Павлов підкреслив: «За останній час зроблена, фактично, нова дорога проспектом 200-річчя Кривого Рогу. Зараз тут, на одній із головних транспортних артерій міста, розпочато завершальний етап будівництва - від 173-го кварталу до «Піонера». Таким чином, після ремонтів у Тернівському районі, на 17-му кварталі, у районі станції «Рокувата» і далі – північна та південна частина міста будуть з’єднані хорошими дорогами. Магістраль по вулиці Едуарда Фукса ремонтують комплексно, з урахуванням всіх сучасних вимог. Це і зручність, і комфорт і, що важливо, безпека для водіїв та пішоходів». 

 

Як і на проспекті 200-річчя Кривого Рогу, на цій автомагістралі облаштують сучасні парковки, відремонтують тротуари, спуски, перехрестя, встановлять нові дорожні знакі, укладуть тактильну плитку для людей з обмеженими можливостями. Будуть висаджені декоративні дерева, для комфортного руху велосипедистів передбачать велосипедну доріжку. Від 173-го кварталу до «Піонера» змонтують нове світлодіодне освітлення.

 

Дорожники доповіли меру, що задля безпеки пішоходів, а також попередження ДТП, передбачене будівництво дорожного огородження.

Цим шляхом рухається велика кількість автотранспорту, у тому числі, й комунального. Нове асфальтне покриття сприятиме збереженню технічного стану автотранспорту. 

 

Міськводоканал ще 2 місяці тому розпочав тут заміну комунікацій та винесення з проїжджої частини своїх аварійних дільниць. Паралельно заміною своїх комунікацій займаються і фахівці газової служби. Проєкт, розроблений та виготовлений міським коштом, вирішить цілу низку важливих питань.

На цій ділянці автошляху виявили «просадки», тож проєктом передбачене зміцнення проїжджої частини із будівництвом нової зливнівки з боку «Піонера» (на ділянці від «Піонера» до Автотехнікуму ніколи не було зливневої каналізації). Тепер ця проблема буде усунена.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: