У Кривому Розі ремонтують актовий зал Центрально-Міської гімназії, ще 9 капремонтів - на часі

ОСВІТА
14.07.21 - 11:53

З міського бюджету щороку виділяють кошти на поточний та капітальний ремонти освітніх закладів. У 2021 році на утримання та розвиток галузі освіти передбачено понад 3,3 млрд грн, а це – 43% бюджету міста. 

Цьогоріч запланували провести капітальні ремонти у 9 навчальних закладах, майже у всіх школах та дитячих садках виконають поточні ремонти. І це попри те, що недофінансування освітньої галузі Кривого Рогу з держбюджету становить понад 65 млн грн. 

 

Міський голова Костянтин Павлов провів виїзну робочу нараду щодо ремонту Центрально-Міської гімназії.

 

У гімназії за останні три роки капітально відремонтували спортивний зал, коштом міського бюджету замінили всі вікна на енергозберігальні та відремонтували покрівлю. Наразі тривають ремонтні роботи в актовому залі.

 

«Ми продовжуємо створювати комфортні умови в закладах освіти не тільки для навчання юних криворіжців, а й для їх фізичного розвитку. Це інвестиція в майбутнє дітей, тому необхідно ретельно та комплексно підходити до капітальних та поточних ремонтів. Також у цьому році заплановано капремонти у 9 навчальних закладах, у 4 школах відремонтують покрівлю. Крім того, відремонтують 13 харчоблоків, системи опалення та внутрішні приміщення», - зазначив мер. 

Зараз демонтували стару системи вентиляції. Стіни та віконні відкоси будівельники облицювали вологостійким гіпсокартоном у два шари та підготували поверхню для нанесення фарби, встановили пластикові підвіконні дошки. Ремонт виконали майже на 90%.

 

«Ми вдячні міському голові та місту за підтримку. Зараз у закладі навчаються 460 учнів. Наша гімназія, згідно з освітньою реформою, згодом стане ліцеєм, і ми розуміємо, що повинні покращувати умови для навчання, активізувати роботу секцій, гуртків науково-просвітницького, профорієнтаційного спрямування», - сказала Євгенія Хабло, директорка Центрально-Міської гімназії. 

У Центрально-Міському районі ремонтують підлогу в школі №5, на завершальному етапі ремонт та обладнання харчоблоку школи №60, а у садочку №304 реалізують проєкт-переможець конкурсу «Громадський бюджет» з утеплення фасаду.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: