У Кривому Розі розпочато плановий аварійно-ямковий ремонт доріг

АКТУАЛЬНО
12.02.19 - 13:57

За дорученням мера Юрія Вілкула, з понеділка розпочались роботи з благоустрою міста. У тому числі - аварійно-ямковий ремонт головних транспортних магістралей Кривого Рогу. Наявний температурний режим повітря наразі дозволяє «Весташляхбуду» застосовувати певну технологію з ліквідації малих вибоїн на автодорогах — пояснюють фахівці.

Після вологої зими, навіть на зразкових дорогах міста з’явились ямки, які вже дають про себе знати під колесами авто. Щоби малі вибоїни не перетворилися на великі, з них і почали ремонт в’їзних трас та основних автомагістралей міста, по яких рухається муніципальний і міжміський транспорт.

 

«Абсолютно в усіх районах ми своєчасно провели необхідні закупівельні процедури. Фактично, сьогодні заключено договори на ремонт центральних доріг. І з учорашнього дня ми приступили до роботи. Основна увага буде приділена вулицям Лермонтова, Петра Калнишевського, проспектам Миру, Металургів, Гагаріна, Дніпропетровському шосе, і далі - на північ міста», - розповів заступник міського голови Олександр Катриченко.

 

За цими напрямками працюватимуть 5 одиниць дорожньої спецтехніки. Одна машина з оператором за лічені хвилини виконує кілька етапів технологічного процесу з укладання водно-бітумної емульсії в одну виямку.

 

«Застосовується кубовидний щебінь 3–5, попередньо ямка видувається стисненим повітрям від пилу та залишків вологи. Задувається емульсія, проводиться підґрунтування. Наступний етап — задувається щебінь, просочений бітумом, і зверху задувається чистим щебнем», — пояснює заступник директора ТОВ «Весташляхбуд» Георгій Ярцев.

 

«Це єдина на сьогодні технологія, випробувана в місті часом, що дає можливість не переробляти її через місяць-два. Днем фактично плюсова температура, тому технологія не порушується», — додав заступник міського голови.

 

Щойно потеплішає, і температура повітря не знижуватиметься нижче +5, у місті розпочнеться капітальний ремонт доріг із фрезеруванням та укладанням гарячого асфальту. Заплановано відновлення дорожнього полотна і в приватному секторі, внутрішньоквартальних ділянок, житлових мікрорайонів. За словами Олександра Катриченка, такому ранньому старту благоустрою в Кривому Розі сприяв своєчасно прийнятий міський бюджет на 2019 рік.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: