У Кривому Розі розширили перелік отримувачів соцдопомоги та збільшили її розміри

СОЦІУМ
29.05.20 - 10:04

У Кривому Розі щороку перелік отримувачів матеріальної допомоги розширюється, розмір виплат збільшується, – повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики.

«У цьому році не зменшено жодної грошової виплати криворіжцям. Тільки на 2020 рік заплановано понад мільярд гривень на виконання міських програм соціального спрямування, – зазначила директорка департаменту соціальної політики Інеса Благун.  За останні три роки (2017 - 2019) за програмою соціального захисту видатки зросли в 2,2 раза з 145,4 мільйона гривень до 318,6 мільйона гривень.

 

У 2019-му році уперше всі сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю чи онкохворих дітей, отримали з міського бюджету допомогу у розмірі 5 тисяч гривень на кожну особливу дитину. Таку допомогу отримали 2527 дітей на загальну суму 12635 тисяч гривень. З цього року допомогу збільшили вдвічі – до 10-ти тисяч гривень і її вже отримали 1929 дітей.

 

«Кривий Ріг чи не єдине місто в Україні, де таку суттєву допомогу надають кожній без винятку родині з особливими дітьми, в тому числі, і внутрішньо переміщеним сім’ям. Окрім цієї допомоги, родини отримують допомогу на забезпечення дітей з інвалідністю засобами гігієни, хворих на фенілкетонурію дітей – додатковим харчуванням», – підкреслила Інеса Благун.

 

У межах районних Програм соціального захисту населення з 2020-го року збільшили вдвічі – з 1-ї тисячі до 2-х тисяч гривень розмір щомісячної виплати онкохворим дітям. З цього року кожна багатодітна родина (яких у місті 4174) отримує матеріальну допомогу з міського бюджету у розмірі 1000 гривень на кожну дитину. Якщо у родині 10 дітей, то відповідно і допомога буде 10 тисяч гривень.

 

У Кривому Розі за рахунок міського бюджету харчуються близько 30-ти тисяч учнів шкіл: учні 1-4-х класів, учні різних пільгових категорій 5-11-х класів, сироти, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей та діти з інвалідністю.

 

Щороку збільшуються видатки міського бюджету на функціонування комунальних оздоровчих таборів «Слава», «Сонячний» і «Старт». За ці кошти проводять ремонти в таборах та оновлюють їхню матеріальну базу. Торік у цих таборах відпочило 41650 криворізьких дітей.

 

Також допомогу з міського бюджету отримують сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які навчаються у професійно-технічних, вищих навчальних закладах. Окрім цього, коштом міського бюджету проводять капітальний ремонт квартир, єдиними власниками яких є діти саме цієї категорії.

 

У Кривому Розі новоствореним будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям із міського бюджету надають одноразову матеріальну допомогу, розмір якої у цьому році збільшили у 5 разів – до 5-ти тисяч гривень, будинкам сімейного типу в 10 разів – до 10-ти тисяч гривень.

 

Інтелектуально обдарована і талановита учнівська молодь отримує міські відзнаки та стипендії, які фінансують із міського бюджету. Це стипендії ім. Олександра Поля, Григорія Гутовського, Вадима Гурова, Володимира Бизова. Із міського бюджету оплачують участь дітей та молоді у міжнародних, всеукраїнських, обласних акціях, конкурсах, фестивалях, виставках, форумах.

 

З початку року надали право безкоштовного проїзду в комунальному транспорті учням та студентам навчальних закладів денної форми навчання.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: