У Кривому Розі слідчий Саксаганського ВП зливав службову інформацію за винагороду

КРИМІНАЛ
26.06.19 - 12:38

Внутрішня безпека Нацполіції України викрила слідчого Саксаганського ВП, який у змові з цивільною особою проводив незаконні оборудки з інформацією зі службових баз, – повідомляють у Департаменті внутрішньої безпеки.

Разом з кіберполіцією, слідчими ДБР та прокуратурою Дніпропетровської області, спільникам оголосили про підозри.

 

«23-річний лейтенант поліції, за попередньою домовленістю зі своїм 26-річним знайомим, місцевим мешканцем, налагодили схему збуту відомостей зі службових поліцейських баз.

 

Цивільна особа одержувала на свій Телеграм-канал замовлення на ту чи іншу інформацію від «клієнтів», підтверджене смс-повідомленням про попередню оплату на банківську картку. Далі замовлення надсилали слідчому поліції, який, користуючись службовим становищем та можливостями, отримував необхідні відомості зі службових баз, копіював їх і пересилав своєму знайомому. Суму оплати спільники ділили між собою», – йдеться у повідомленні.

 

За матеріалами внутрішньої безпеки, слідчі Територіального управління ДБР Полтави, під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області, розпочали кримінальні провадження за частиною 3 статті 362 КК України – несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, та за частиною 1 статті 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

 

Разом з працівниками кіберполіції у Сумській області, провели закупівлю відомчої інформації та задокументували незаконні дії фігурантів змови.

 

Під час обшуків у зловмисників оперативники вилучили мобільні телефони, банківські картки, флешкарти та оргтехніку.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: