У Кривому Розі створили Раду молодих учених, щоб підтримати науку та креативні ідеї

ВАЖЛИВО
17.02.21 - 15:32

Мер Костянтин Павлов підтримав ідею молодих науковців поєднати зусилля та разом створити ефективний механізм для реалізації креативних проєктів у Кривому Розі, - повідомляє управління преси та внутрішньої політики міськвиконкому. 

У Кривому Розі створили Раду молодих учених, яка об’єднала фахівців різних галузей, представників рад учених вишів нашого міста.

 

 

«Сьогодні вперше зібралися представники рад молодих учених усіх закладів вищої освіти нашого міста. І це не може не надихати, оскільки на тлі відтоку молодих і перспективних учених за кордон, всі ми разом намагаємося створити умови для збереження наукового потенціалу Кривбасу. 

Наразі в Україні - один з найнижчих показників в Європі за кількістю вчених на 1 тисячу населення. На жаль, наукову сферу продовжують полишати найбільш активні, творчі вчені, в тому числі й молоді. Ситуація, яка зараз склалася в місті, повторює загальноукраїнські тенденції. Але ми докорінно не згодні з таким станом справ і вже розпочали пошук механізму для об'єднання особистого потенціалу вчених, бізнесу, міської влади і можливості реалізації інноваційних ідей», - підкреслив міський голова на зустрічі зі студентами, викладачами вишів та науковцями.

 

 

Для вирішення цього питання розпочали створення платформи «Криворізька інновація» для реалізації науково-інноваційних ідей. У Криворізькому національному університеті створили офіс платформи. 

 

Мета – об'єднати в одному місці зарубіжні та криворізькі компанії, високотехнологічний малий і середній бізнес, інвестиційні фонди, вчених, бізнесменів, галузевих експертів, студентів, винахідників.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: