У Кривому Розі створюють оновлену лабораторію, яка робитиме 100 ПЛР-тестів за добу

АКТУАЛЬНО
22.01.21 - 10:52

Завдяки підтримці міста, у Кривому Розі створили сучасну потужну лабораторну базу для своєчасного виявлення Covid-19. Наразі працюють дві клініко-діагностичні лабораторії. На завершальному етапі – капітальний ремонт і лабораторії інфекційної лікарні № 1. Міський голова Костянтин Павлов провів робочу нараду з будівельниками та медичним персоналом закладу, - повідомляє міське управління преси та внутрішньої політики.

Мер Костянтин Павлов підкреслив: «У Кривому Розі продовжують комплексну роботу з модернізації та переоснащення закладів охорони здоров’я. Один із важливих проєктів цього року – капітальний ремонт інфекційної лікарні, у тому числі, з облаштуванням сучасної клініко-діагностичної лабораторії, яка здатна робити за добу близько 100 ПЛР-досліджень на коронавірус. Ми розуміємо, що в умовах пандемії ця лабораторія - вкрай важлива для більш оперативного та своєчасного проведення діагностики, а значить - більш своєчасної та ефективної допомоги людям».

 

Будівельники доповіли міському голові, що на сьогодні вже замінили покриття підлоги, відремонтували стіни, відновили труби водовідведення та інших систем.

 

«Саме завдяки турботі керівництва міста, наша інфекційна лікарня, яка є опорною для лікування коронавірусу, забезпечується всім необхідним для захисту медперсоналу та лікування пацієнтів з Covid-19. Коштом міського бюджету закупили нове діагностичне обладнання: ЕКГ-апарати, ШВЛ, отримали 85 кисневих концентраторів, а також засоби особистого захисту для медперсоналу. Маємо у достатній кількості костюми біологічного захисту, захисні спеціалізовані рукавички. Оновлена клініко-діагностична лабораторія з сучасним обладнанням звичайно дуже допоможе в нашій роботі», - сказала головна лікарка інфекційної лікарні Олена Партоєва.

 

У Кривому Розі з початку пандемії, завдяки своєчасному введенню в експлуатацію лабораторії міської поліклініки № 5, медичні працівники отримали можливість своєчасно проводити діагностику захворювання. Все обладнання лабораторії придбали коштом міського бюджету. ПЛР-дослідження проводять також і у Криворізькому відділені лабораторних досліджень державного рівня. 

 

З метою збільшення діагностичних потужностей, мер міста прийняв рішення провести капітальний ремонт частини будівлі в якій розташована лабораторія інфекційної лікарні № 1 та встановити медичне обладнання для ПЛР-дослідження на Covid. За графіком, ремонтні роботи закінчать до середини лютого поточного року. З відкриттям оновленої лабораторії, всі три лабораторії зможуть за добу проводити близько 300 ПЛР-досліджень.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: