У Кривому Розі свій сотий день народження святкує Клавдія Євтропівна Тертиця

СВЯТО
10.09.21 - 13:20

Сьогодні, 10-го вересня, мешканці Кривого Рогу Клавдії Євтропівні Тертиці виповнилось 100 років. Зі святом її вітали і наші журналісти.
 

Пані Клавдія народилась 10 вересня 1921 року у с. Новостародуб Петрівського району Кіровоградської області. Там же навчалась у школі, закінчила 7 класів. З 1935 року мешкає у Кривому Розі. 

 

Ювілярка має статус учасниці війни, як і її чоловік, який працював на підприємствах міста і мав звання Почесного шахтаря. На жаль, під час роботи на шахті він травмувався, і в 1969 році помер.

 

Сама Клавдія Євтропівна після закінчення війни була у складі ремонтно-будівельної бригади, допомагала відновлювати місто. Згодом влаштувалась прибиральницею в Жовтневий райком, а у 1979 році вийшла на пенсію. Нині вона має 2 дітей, 2 онуків та 2 правнуків.

 

На думку дітей, секрет довголіття бабусі в тому, що вона завжди любила життя, присвятила його дітям і багато працювала. Пані Клавдія цілком присвятила себе сім'ї, адже залишилась вдовою і мала ставити дітей на ноги самостійно. Зараз її доглядає син Віктор. Він зізнається, що мама й зараз не може сидіти без діла. І це попри те,що сили вже не ті. Вона - сильна духом жінка, в династії якої були довгожителі.

 

Сьогодні квітами та подарунками Клавдію Євтропівну привітали від міста, района та районної організації ветеранів, а рідні порадували бабусю зворушливим плакатом зі світлинами, які ілюструють довгий життєвий шлях сторічної ювелярки.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: