У Кривому Розі триває будівництво самопливного колектора від Сонячного до Східного 

ВАЖЛИВО
21.10.21 - 14:30

У Кривому Розі від мікрорайону Сонячного до Східного-2 прокладають новий колектор. Реконструкція та будівництво каналізаційних колекторів - важливий напрямок природоохоронних заходів, який реалізується в межах міської екологічної програми. 

Самопливний каналізаційний колектор на Сонячному, діаметром 908 мм та довжиною 568 м, проходитиме через насип колій швидкісного трамвая й об’їзної автодороги до приймального колодязя каналізаційної насосної станції №57. Будуватимуть його із застосуванням методу горизонтально направленого буріння. 

 

За дорученням Юрія Вілкула, робочу нараду на об’єкті провів профільний заступник міського голови Олександр Катриченко. 

 

«Стабільне постачання води та водовідведення стоків сьогодні є нагальним питанням. Тому в 2021 році реалізуємо проєкт будівництва каналізаційного колектора на мікрорайоні Сонячний. Це важлива ланка водовідведення, яка забезпечує стабільне функціонування всієї водної системи значної частини Саксаганського району. Загалом, це понад 100 тисяч споживачів системи водовідведення. Наше завдання сьогодні - не тільки побудувати, а й забезпечити стабільне функціонування цієї системи. Реалізація проєкту забезпечить і безаварійну експлуатацію каналізаційних мереж», - зазначив Олександр Катриченко.

 

Роботу об’єкта забезпечують понад 30 робітників, працює 5 одиниць будівельної техніки. Новий колектор вже проклали від об’їзної дороги до вулиці Лісового і далі, до траси КНС-57, відкритим методом. Виїмка техніки - під влаштування колодязів №5, 5а, камери №8. Для прокладення  трубопроводу використовувались  пластикові сучасні труби, які мають довгий термін експлуатації.

 

 «Станом на сьогодні, роботи з заміни самопливного каналізаційного колектора на мікрорайоні Сонячний виконують згідно з календарним графіком. Ми плануємо у грудні цього року завершити всі роботи від ТРК «Сонячна галерея» до врізки КНС 57, з боку мікрорайону Східний-2. Це дуже важка траса, на якій проводили складні підземні роботи», - відзвітував начальник управління капітального будівництва Валерій Катькін.

 

Проєкт на Сонячному - не єдиний, який реалізує місто. У 2021 році вже виконані:

 
-   реконструкція ділянки самопливного каналізаційного колектора від водобійного колодязя КНС-9 по вулиці Прорізна до вулиці Лавренка;

 

-   виведення з проїзної частини по вулиці Електроніки у Центрально-Міському районі системи водопостачання, щоб через пориви чи вихід з ладу водних мереж не страждали учасники дорожнього руху та водії. Замінили понад 400 м системи водопостачання з новим підключенням для мешканців району.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: