У Кривому Розі триває підготовка до шахового турніру області

СПОРТ
19.03.19 - 10:18

Чотири роки тому директор 94-ої школи Сергій Бородавка вирішив провести шаховий сеанс одночасної гри з усіма охочими. Їх виявилося чимало. Від першокласників до найстарших учнів. А відтак, у школі вирішили відкрити свій шаховий клуб.

Цю ініціативу підтримав і батьківський комітет. Очолив майбутніх гросмейстерів на правах першорозрядника сам Сергій Бородавка. За його словами, цілі мав не тільки спортивні, а й педагогічні.

«Можна будь-який предмет недовчити, але граючи в шахмати, ти швидше вчишся аналізувати ситуації, пов’язані з вивченням різноманітних тем», — розповідає директор СШ № 94 Сергій Бородавка.

 

 

Організаційними питаннями в клубі займається вчителка фізкультури Надія Посонова.

Єдиним із учнів, хто переграв директора в сеансі одночасної гри, став Артем Савчук. Нещодавно хлопець виконав норматив першого розряду. Зізнається, шахи — його найбільше захоплення.

«Коли відкрили шаховий гурток у школі, я вирішив спробувати пограти. Відтоді я здобув багато знань, тут дуже хороші вчителі», — ділиться семикласник Артем Савчук.

 

 

Наразі тренерські повноваження директор передав одинадцятикласнику Івану Петровському.

«Я навчаюся в процесі, дивлюся ролики на ютубі. В інтернеті безліч етюдів, та й від самих учасників отримую багато знань», — пояснює тренер шахового клубу.

 

 

За цей період шкільний клуб поповнився чотирма першорозрядниками. Така продуктивність дозволила здобути команді перше місце в міських змаганнях серед школярів Довгинцівського району. До цього пальму першості завжди тримали шахісти Центрально-Міського району. Тепер у жовтні вихованці  клубу представлятимуть наше місто на обласних змаганнях  «Біла тура».

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: