У Кривому Розі урочисто підняли національне знамено на 72-метровому флагштоку

ПОДІЯ
23.08.21 - 9:30

У Кривому Розі біля флагштока у сквері Героїв почалися урочистості до Дня Державного Прапора України.  

Почесне право закріпити прапор отримали військовослужбовці 17-ї окремої Криворізької танкової бригади. В урочистій атмосфері на новозбудованому підйомнику висотою у 72 метри в небо злетіло величезне національне полотнище (розміром 18/12 метрів, вагою 23 кг).

 

Участь у відкритті флагштока взяли голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, голова обласної ради Микола Лукашук, перший заступник міського голови Кривого Рогу Євген Удод, заступник міського голови Олександр Катриченко, секретар міськради Олександр Котляр, мер міста з 2010 по 2020 роки Юрій Вілкул.

 

Перед учасниками церемонії на величезному екрані транслювали виступ з привітаннями Президента України Володимира Зеленського.

 

Заступниця голови Дніпропетровської обласної адміністрації Ольга Горб привітала всіх із Днем Прапора: «Сьогодні Дніпропетровщина вітає всіх мешканців та гостей з великим святом. В усіх територіальних громадах, а їх у нас 86, святкують цей день. У Дніпрі та Кривому Розі ми підіймаємо великі стяги. Дуже приємно, що на це свято завітала велика кількість людей  і ми сьогодні будемо милуватися у вільному, незалежному небі України саме найбільшими прапорами. Такі прапори підняті по всій території України, а у 8 містах – найбільші".

"Ми входимо у відзначення 30-річчя Незалежності України великим святом. У Кривому Розі піднявся один із найбільших прапорів в Україні, на висоту 72 метри. Це наш символ віри в себе, віри одне в одного, символ нашого об'єднання для того, щоб країна розвивалася. Для нас дуже приємно, що одна з головних подій сьогоднішнього свята у масштабах країни - підняття прапора саме в нашому місті. Ми зробили велике барвисте свято, і я вітаю кожного з нас, і нашу країну в цілому з Днем Прапора, з Днем Незалежності", - промовив заступник міського голови Сергій Мілютін.

 

Нагадаємо, флагшток збудували з оцинкованої сталі, він обладнаний системою обертання, підйомним механізмом та блоком управління. Його та прапор підсвічуватимуть 16 потужних прожекторів. Завдяки цьому освітленню, об’єкт буде видно і вдень, і вночі з різних точок міста. 

 

Сотні криворіжців прийшли нині на свято у вишиванках, з синьо-жовтими прапорами та кульками.

«Місто змінюється на краще. Ця стела і флагшток у нашому місті - чудова ідея. Люди гуляють, відпочивають у парку Героїв та знайомляться зі своєю історією. А прапор, який видно здалеку, пробуджує патріотичний дух та викликає гордість за наш Кривий Ріг та всю Україну», - поділилася враженнями місцева жителька.

 

Довкола стягу, на майданчику, розташовані 6 художніх панно в техніці гарячої художньої емалі: «Герб Кривого Рогу», «Петриківка», «Кар’єр», «Половецька баба», «Козак Мамай» та «Тарас Шевченко», створені керівником групи майстрів Аліною Набокою у співпраці зі Світланою Набокою, Софією Сапко та Рамілем Мамедовим.

 

Триває урочиста частина святкування. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: