У Кривому Розі відбувся фестиваль вуличної культури

КУЛЬТУРА
04.04.19 - 13:11

Перші теплі дні — і Кривий Ріг уже фестивалить. «Street City Games» — фестиваль вуличної культури. Хіп-хоп, графіті, брейк данс — днями представники молодіжних течій міста показали клас у парку Богдана Хмельницького.

Фестиваль вуличної творчості Street City Games проходить у Кривому Розі вже вдруге. Тут представлені такі складові субкультури хіп-хоп як графіті, реп та брейк данс. До яскравої компанії долучились і шанувальники скейтбордингу, що вражають глядачів своїми ризикованими трюками.

«Ми катаємося тут, бо це вуличний фестиваль, а скейтбординг невід’ємна частина вуличної культури», — розповідає один зі скейтерів міста.

 

 

Понад 30 учасників, у тому числі й гості з інших міст, зібралися разом, щоби продемонструвати свою майстерність та відпочити. Мета заходу доволі проста і вкрай важлива, діляться організатори.

«Захід — для нашої молоді, щоби вони мали нагоду збиратися разом, знайомитися, знаходити спільну мову та інтереси й об’єднуватися в один рух», — розповідає співорганізатор «Street City Games» Ігор Ватушинський.

 

 

«Ми всі зростали на вулицях, нас виховала музика, а графіті стали нашими іконами. Вуличні танці — це наше захоплення. Ми сподіваємося розвинути хіп-хоп культуру в нашому місті, щоби молодь знала, де вона може гарно провести час, щоби не сиділа по клубах та під’їздах. Надалі будуть різні заходи, варто слідкувати за нами в Інстаграм», — ділиться співорганізатор «Street City Games» Андрій Чепелів.

 

 

Хіп-хоп виник у 20-му столітті, проте й досі запалює молодь по всьому світу. Це своєрідний стиль життя, з унікальною ідеологією свободи й індивідуальності. І криворізький фестиваль — ще одне тому підтвердження.

 

 

 

Фотографії "ГЕОМЕТРІЯ".

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: