У Кривому Розі виділили кошти на зарплату медикам трьох лікарень, які не профінансувала НСЗУ

ВАЖЛИВО
01.04.21 - 12:01

У місті виділили 3 мільйони 298 тисяч грн на оплату праці медпрацівникам дитячої лікарні №2, лікарні №14 та дитячої стоматології, які були недофінансовані Національною службою здоров'я України.

Нагадаємо, з 1 квітня 2021 року – початку другого етапу медичної реформи – всі лікарні в Україні є самостійними суб'єктами господарювання і мають фінансуватися, згідно з укладеними договорами, Національною службою здоров'я України.

 

У Кривому Розі 36 лікувальних закладів (не рахуючи амбулаторій) повинні укласти договір із НСЗУ. 33 головних лікарі цих закладів впоралися з виконанням вимог НСЗУ. Ще три медзаклади з об'єктивних і суб'єктивних причин не виконали вимоги. 

Це дитяча стоматологія №3, дитяча міська лікарня №2 і лікарня №14. 

 

 

Але місто не залишило медиків сам на сам у цій ситуації. Мер Костянтин Павлов виступив з пропозицією про виділення коштів на зарплату медперсоналу на лютий і березень з міського бюджету. На березневій сесії рішення про виділення коштів було прийнято. 

 

Разом з тим, міська влада надає всю можливу допомогу керівництву медустанов, щоб лікарні змогли виконати умови Національної служби здоров'я України, і вже з квітня зарплата медикам надходила від НСЗУ.

 

 

Нагадаємо, торік у листопаді влада Кривого Рогу також прийшла на допомогу медикам, коли п'ять криворізьких лікарень (№14, №4, дитячі - №1 і №2 і стоматологія) також могли залишитися без фінансування. НСЗУ розірвала з ними договір через те, що штат лікарів був недоукомплектований. Тоді було прийнято термінове рішення про надання їм допомоги з міського бюджету.

 

За вимогами реформи, Міністерства охорони здоров'я та НСЗУ, в багатьох містах вже проводять реорганізацію і об'єднання медзакладів.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: