У Кривому Розі виділили ще 13 млн грн на заклади охорони здоров'я, освіти та соцпідтримку

ВАЖЛИВО
31.03.21 - 13:47

Сьогодні на пленарному засіданні VІ сесії міськради прийняли рішення про виділення з міського бюджету додатково 13 млн грн на вирішення нагальних питань галузі охорони здоров’я, освіти та на соціальну підтримку містян.

«Ми робимо все можливе для того, щоб покращити лікувальні та освітні заклади: капітально ремонтуємо їх та закуповуємо сучасне обладнання. Наш основний пріоритет – люди. А тому зараз, в умовах пандемії, ми робимо все можливе для захисту мешканців та підтримки ключових галузей: медицини, освіти та соціальної сфери. У Кривому Розі збережені всі надбавки та доплати педагогічним працівникам. А в умовах проведення медреформи, коли лікарні стали самостійними і фінансуються Національною службою здоров'я України, намагаємося покращити умови праці лікарів та перебування пацієнтів», - зазначив мер Костянтин Павлов.

 

Другий рік поспіль у місті діє програма, спрямована на боротьбу з пандемією COVID-19. З міського бюджету торік було спрямовано 155 млн грн. Зараз, в умовах третьої хвилі пандемії, мер прийняв рішення закупити додатково 200 кисневих концентраторів для лікарень міста. Також буде збільшено кількість ліжок, обладнаних киснем, та створений резерв засобів індивідуального захисту і медикаментів у лікарнях на 1,5 місяця вперед.

 

«Для захисту медичного персоналу та покращення надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою та хворим на коронавірусну хворобу, з резервного фонду міського бюджету буде додатково виділено на охорону здоров'я більше 8 млн грн. Це вкрай необхідно тим, хто зараз на «передовій», - зазначила Олена Рожко, директорка департаменту фінансів.

 

Майже 3 млн грн буде направлено на освітні заклади: більше 800 тис грн - на збільшення вартості харчування дітей-сиріт та 1,5 млн грн - на ремонтні роботи. Більше 400 тис грн виділяють на придбання обладнання для харчоблоків у школах.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: