У Кривому Розі виконали проєкт нового пам'ятника Богдану Хмельницькому на Гданцівці

БЛАГОУСТРІЙ
25.03.21 - 15:10

Пам'ятник Богдану Хмельницькому, що у Центрально-Міському районі, буде повністю відновлений. Вже розробили проєкт нового пам'ятника гетьману та отримали позитивний висновок держекспертизи. 

«Постаменту Богдану Хмельницькому, який розташований на вулиці Старовокзальній, майже 60 років. Неодноразово пам’ятник ремонтували, підтримуючи його в належному стані. На жаль, час, так чи інакше, вплинув на споруду, і у 2019 році він зруйнувався.  Згідно з висновком експертизи, його визнали аварійним і демонтували. Наразі бюджетним коштом виготовили проєктно-кошторисну документацію для відновлення пам’ятника. Крім того, буде передбачено проведення благоустрою прилеглої території», - прокоментував інформацію, яка поширюється в соціальних мережах стосовно подальшої долі пам'ятника, директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий.

 

 

Нагадаємо, йдеться про пам'ятник Богдану Хмельницькому, який був встановлений у 1954 році в Центрально-Міському районі, на житловому масиві Гданцівка. У 2019 році постамент втратив правицю гетьмана з булавою.

 

За останні дев'ять років у Кривому Розі встановлено більше 30 пам'ятників і скульптурних споруд, деякі з них стали візитівками міста.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: