У Кривому Розі яскравими вогнями засяяла 18-метрова ялинка. Містян привітали театралізованим дійством

СВЯТО
11.12.21 - 18:49

Сьогодні ввечері у парку Героїв на Соцмісті запалила вогники головна, 18-метрова, ялинка нашого міста. Для криворіжців, які завітали на свято, влаштували яскраве театралізоване дійство.

Гостей свята зустрічали Санта, Олень, Зимонька, Сніговик, Новорічні іграшки, Хранителі часу та інші казкові герої. Біля ялинки ростові ляльки-аніматори запрошували всіх охочих зробити фото. Криворіжців привітали найкращі вокальні та хореографічні колективи міста.

 

За що всі ми любимо Новорічні свята? За світле очікування дива, за сімейну атмосферу добра й радості, за прикрашену ялинку. Цьогоріч у Кривому Розі за європейською традицією святкове новорічне освітлення вмикають від перших днів зими. Кілометрами гірлянд та мільйонами вогників уже осяяні Алея 200 каштанів, будівля міськвиконкому й парк перед нею, кільце 95-го кварталу, Поштовий проспект та площа Визволення. На фасаді театру імені Шевченка відбувається світлове шоу. 

 

Голова Громадської ради міста Олександр Вілкул поєднав зусилля міської влади та промислових підприємств для створення у Кривому Розі нової ілюмінації, зокрема ялинкового містечка на Соцмісті, а у криворіжців – святкового настрою.

Олександр Вілкул сказав: «Сьогодні засяяла головна міська ялинка. Про що б я хотів попросити кожного криворіжця - коли ви зараз бачите нову красиву ілюмінацію, згадайте теплим словом нашого мера Костянтина Павлова. Насправді це наш з ним спільний проєкт, ідея якого народилася ще в лютому місяці. Ми прийняли рішення зробити так, щоб Кривий ріг став яскравим. Далі була велика, дуже тривала робота і зараз цей проєкт реалізований. Я хотів би подякувати всім, хто брав участь у цьому проекті – сотні працівників комунальних служб, Фонд «Українська перспектива», який багато зробив для проекту, і величезну частку внесла компанія АрселорМіттал Кривий Ріг, з якою ми провели переговори, і вони погодилися взяти участь - без них це не було б так яскраво. А 19 грудня – до Дня Святого Миколая – тут буде встановлена велика сцена, на якій виступатимуть артисти, кращі колективи міста. Тому приходьте - буде цікаво і весело! Ваші посмішки - це найкраща для нас нагорода!».

 

Голова Громадської ради міста зазначив, що напередодні Новорічних та Різдвяних свят у місті прагнуть створити особливу атмосферу світла і добра.

«З дитинства як найбільше щастя ми пам’ятаємо, коли ми разом прикрашаємо дім і ялинку, з нетерпінням чекаємо дива, готуємо одне для одного подаруночки. Так і в нашій великій родині – нашому рідному місті. Ми прикрашаємо вулиці, площі, парки, вмикаємо ялинкові містечка. Підсвітка створює винятковий настрій, нагадує про прийдешні Новорічні та Різдвяні свята. Проспект Поштовий цьогоріч просто пречудовий – тут і «зоряне небо», і прикрашені гірляндами будівлі й дерева, і велика ялинка, і сучасний відеомеппінг. У Парку Героїв – нова ялинка фірми «Люм'єр», чарівні фігури звірів, казкові санчата й новорічні іграшки! Хочемо, щоб наше місто було яскравим! Бажаємо, щоб в усіх криворіжців був святковий настрій!», — сказав Вілкул.

 

Особливість нової ілюмінації в тому, що більшість елементів (крім ялинок) будуть постійно прикрашати місто й тішити криворіжців.

Юлія Чермазовіч, директорка з галузевих відносин і соціального розвитку «АрселорМіттал Кривий Ріг» подякувала керівництву міста за виконану роботу.

 

«Цього року внесок АрселорМіттал Кривий Ріг у розвиток міста - 100 млн грн. На ці гроші реконструюється стадіон КНУ, зроблено ЛОР-відділення в "тисячці", а також яскрава ілюмінація та іграшки. Ми сподіваємося, що цього року свято буде яскравим!» - сказала Юлія Чермазович.

 

14 грудня о 19:00 відкриється ялинкове містечко та ввімкнеться ілюмінація на площі Володимира Великого (колишня Артема). Майже в усіх районах уже сяють ялинки, у Покровському районі ялинкові містечка запрацюють 19 грудня.

 

Основні ялинкові містечка:

в Інгулецькому районі:

  • фонтан (пр-т Перемоги);
  • площа біля Палацу культури «Південний» (вул. Гірницької Слави, 2);

у Довгинцівському районі:

  • виконком Довгинцівської районної у місті ради (Дніпровське шосе, 11);

у Тернівському районі:

  • площа біля Палацу «Північний» (вул. Маршака, 1в);

у Саксаганському районі:

  • площа біля виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Володимира Великого, 32);

у Металургійному районі:

  • Парк Героїв (пр-т Металургів);

у Центрально-Міському районі:

  • біля Академічного театру імені Тараса Шевченка (пр-т Поштовий, 23);
  • біля Школи мистецтв № 1 (вул. Церковна, 2);

у Покровському районі:

  • площа біля Палацу культури «Центральний» (вул. Мусоргського, 19);
  • Дитячий сквер (вул. Ракітіна, зупинка «Ставки»);
  • майдан біля торговельного центру «ТЕРРА» (мкрн 5-й Зарічний).

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: