У Кривому Розі за підтримки Фонду Вілкула «Українська перспектива» вперше пройшов відкритий кубок з мотокросу

СПОРТ
02.10.21 - 18:40

У Саксаганському районі міста зібралися мотоспортсмени з Кривого Рогу, Києва, Дніпра, Жовтих Вод, Запоріжжя, Кропивницького, Полтави та інших міст України. 

Криворіжці, любителі екстремальних видів спорту, змогли провести ще один драйвовий вихідний на популярному автодромі «Кривбас-Екстрім». У межах I Відкритого кубка з мотокросу своїх «залізних коней» класів МХ1 і МХ2 вивели на старт мотолюбителі різного віку.

 

Виконком Саксаганської районної у місті ради організував видовищне автошоу за підтримки Фонду Вілкула «Українська перспектива».  Переможці змагань отримали заслужені нагороди від Фонду.

«Ми проводимо перший відкритий чемпіонат з мотокросу.  Зібралися представники більше 10 міст, починаючи Західною Україною і закінчуючи Южноукраїнськом Одеської області.  Дуже багато малюків - хлопці років по 5 ганяють.  І дорослі, звичайно.  Я в першу чергу всім бажаю, щоб кубок пройшов безпечно, і всі гонщики показали те, на що здатні», – сказав Олександр Вілкул. 

Міцні лідерські позиції криворізький автоспорт утримує завдяки постійній підтримці міської влади, а також Фонду «Українська перспектива».  Так, влітку цього року команда Олександра Вілкула порадувала криворіжців чудовими автовихідними: видовищним шоу з автослалому та драгрейсингу;  змагання зі скейтбордингу і велосипедного мотоекстріму були проведені вперше в Кривому Розі, масштабні і захоплюючі етапи «Гонок на виживання» - змагання кращих гонщиків України.  Вересневий відкритий зліт байкерів був присвячений пам'яті мера Костянтина Павлова.

 

Автодром «Кривбас-Екстрім» добре знають автоспортсмени з усієї країни.  По кілька разів на рік їх тут збирають найпопулярніші «Гонки на виживання».

 

Олександр Вілкул побажав, щоб дебют Першого мотокубка Саксаганського району теж отримав постійну прописку на цьому автодромі.

 

У змаганнях брали участь мотолюбителі різного віку, також було і три групи ветеранів - від 45-ти і старше.  Кубок зібрав безліч активних, небайдужих уболівальників, кожний заїзд супроводжувався спортивним драйвом і адреналіном.

 

Головним арбітром змагань став суддя міжнародної категорії Максим Пирогов. 

 

«Це траса міні-кросу, де спортсмени показують свою техніку і підготовку.  Траса підготовлена ​​добре.  До Кривого Рогу на змагання приїхали два чемпіони Європи в класі МХ1, призери Європи, неодноразові учасники Кросу нації, це як Олімпійські ігри з мотокросу.  Участь таких представників забезпечує дуже серйозний рівень змагань, цікаво і учасникам, і глядачам», – наголосив він. 

 

«Траса хороша, організація змагань - на високому рівні.  Складно передати враження: адреналін, суперництво, бажання показати кращий виступ.  Цей спорт дуже видовищний, цікавий і для глядачів, і для учасників.  Тут зібралося багато публіки, відчуваємо підтримку глядачів, це дуже важливо для спортсменів», – поділився враженнями Володимир Сутулов, учасник змагань з мотокросу з Києва.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: