У Кривому Розі закінчують роботи з установлення Іловайського хреста

ПАМ'ЯТЬ
10.08.20 - 11:57

У сквері Героїв майже завершилось будівництво пам’ятника бійцям, які загинули в Іловайському котлі. 9 серпня встановили хрест на гранітну основу, менш ніж за два тижні планують повністю закінчити роботи та провести урочисте відкриття, - повідомляє депутат міськради Микола Колесник. 

Конструкцію виконували на замовлення, кожну частину - у різних куточках країни. Чорний і червоний кольори — символи смерті та життя. У центрі каменя — хрест, виготовлений із дзвонової міді. Цей дизайн вже хочуть запозичити для виготовлення аналогічних пам'ятників в інших містах.

 

 

Кошти збирали самостійно — з продажу символіки і допомоги небайдужих. Ініціатор Микола Колесник каже, що якою б не була вартість пам'ятника, вона все одно залишиться меншою ніж заплатили на полі бою наші захисники. 

 

 

Зараз на пам'ятному знакові не вистачає напису і соняхів на чорному граніті — символічних квітів, які рятували бійцям життя під час кривавої Іловайської операції. 

 

 

Відкриття відбудеться 29-го серпня об 11:00. Нагадаємо, 6 років тому, 29 серпня 2014 року, 40-й батальйон "Кривбас" втратив в Іловайському котлі 21-го побратима. У так званому "зеленому коридорі" російські війська підступно розстріляли наші частини, які (за домовленістю) виходили з оточення. Загалом там склали голови 368 українських бійців, без урахування зниклих безвісти та неупізнаних солдатів.

 

Фото Миколи Колесника.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: