У Кривому Розі збудували новий пішохідний міст через річку Саксагань

БЛАГОУСТРІЙ
18.10.20 - 9:58

65-метровий міст з’явився у Центрально-Міському районі. Тепер ним можна потрапити пішки з вулиці Свято-Миколаївської до парку імені Юрія Гагаріна, Театральної площі та площі Визволення. 

Довжина нового пішохідного мосту – 65,1 м, ширина – 3 метри. Конструкція - прольотна споруда з трьома опорами, пілоном, канатними вантами. Обладнали 15-метровий спуск-пандус.

 

Споруда, як запевняють будівельники, надійна та буде довго служити криворіжцям. 

 

"Вага лише основних конструкцій - 65 тонн. Ми вже встановили 18 основних світильників і ще додамо 70 бокових, щоб у подальшому досягти ефекту "летючого підвісного мосту", – розповів Іван Медалович, директор будівельної компанії, генпідрядник.

 

На підходах до мосту, з обох боків річки Саксагань облаштовані широкі тротуари та встановлені сучасні світильники. Тож мешканці району та гості відчуватимуть тут комфорт та безпеку і у вечірній час. Незабаром планують благоустрій прилеглої до мосту території.

 

Міський голова Юрій Вілкул особисто поспілкувався з будівельниками та привітав криворіжців з цією подією.

 

"Місто розвивається та рухається вперед. Ми відкриваємо нові амбулаторії, оснащуємо лікарні, школи, будуємо нові дороги та мости. Стару Саксагань ми розчистили кілька років тому, і тепер над річкою новий білосніжний міст, який з'єднує вулицю Свято-Миколаївську з дитячим парком імені Гагаріна. Я впевнений, що ця локація стане ще одним улюбленим місцем для криворіжців і своєрідною візитівкою», – зазначив мер.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: