"У Кривому Розі зростає рівень захворюваності на ковід, хворіють діти", - Костянтин Мурашко

ВАЖЛИВО
14.02.22 - 10:27

Про перебіг захворюваності на ковід та процесу вакцинації серед криворіжців розповів сьогодні начальник міського управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

«Станом на 14 лютого, ситуація у нашому місті є контрольованою: всі медичні служби працюють відповідно до поставлених завдань. Хочу зауважити, що рівень захворюваності зростає. За  минулу добу зареєстровано 130 нових випадків та 1 померлого пацієнта».

 

За словами Мурашка, поширення інфекції тісно пов’язано з захворюваністю у дітей.

 

«На сьогодні, в інфекційній лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 67 діток, на амбулаторному лікуванні – 244», - зазначив посадовець.

 

Ковідних ліжок у нашому місті в 9 медзакладах - 1295. Завантаженість загальних ліжок складає зараз 44%, серед них 30% - забезпечені киснем.

 

«У місті вистачає і медичних препаратів, і кисню, і ліжок. Розуміємо, що в такій ситуації ми повинні певні дії спрямовувати на надання допомоги пацієнтам як на амбулаторному, так і на стаціонарному етапах», - повідомив Костянтин Мурашко.

 

Кампанія з вакцинації у Кривому Розі триває: більше 11 тисяч мешканців вже отримали бустерну вакцинацію, а за вихідні було вакциновано близько 2,5 тисячі криворіжців.

 

«Хочу нагадати криворіжцям, що ковід не зупинився, він зростає, люди серйозно хворіють, тому, будь ласка, вакцинуйтесь та виконуйте звичайні заходи для запобігання поширення інфекції», - наголосив начальник міського управління охорони здоров’я.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: