У Криворізькій гімназії №58 утеплили фасад, замінили вікна і встановили тепловий пункт

БЛАГОУСТРІЙ
20.01.22 - 14:41

Кривий Ріг системно впроваджує енергозберігальні заходи. Це стосується утеплення шкіл і дитсадочків, термомодернізації будинків. Зокрема, цьогоріч у межах програми «Теплий під’їзд», у 64 будинках, ОСББ, які створені 2021-го року, а також у 830 будинках з управителями («хрущовках» та «брежнєвках») замінять застарілі дерев’яні вікна на енергоефективні.

Також завдяки співпраці з ЄБРР, у місті будуть покращені умови в 36 закладах освіти для 15 тисяч учнів у школах та малюків у дитячих садках.

 

Перший заступник міського голови Євген Удод провів виїзну нараду у гімназії №58. У гімназії з дошкільним відділенням та початковою школою, завдяки співпраці нашого міста з німецькою федеральною агенцією GIZ, утеплено фасад будівлі, вікна замінено на енергоощадні, а також встановлено індивідуальний тепловий пункт.

 

Євген Удод зазначив: «Гімназія № 58 – гарний приклад успішного створення сучасного комфортного освітнього середовища у партнерстві із міжнародними фундаціями. Будівля школи, яка перебувала в аварійному стані, відновлена, термомодернізована. Завдяки встановленню обладнання індивідуального теплового пункту вдалося досягти відчутної економії енергоресурсів. Тож міська влада продовжить залучати кращий досвід та інвестиції у проєкти розвитку освіти та енергозбереження».

 

«Наша школа кардинально змінилася в результаті реалізації проєкту. Наразі перебувати у школі учням і вчителям більш комфортно за будь-якої погоди. Взимку у приміщеннях тепло, батьки і діти задоволені, й при цьому ми маємо неабияку економію: у 2020 році понад 35 тис грн, 2021-му – більше 116 тис грн», – зауважила директорка гімназії Тетяна Коваль.

 

Євген Удод розповів про умови співпраці із ЄБРР: «Після того, як буде досягнуто позитивний результат проєкту, місто повертатиме ЄБРР кошти, витрачені на термомодернізацію, за рахунок економії на оплаті енергоресурсів».

 

Нагадаємо, торік Кривий Ріг не отримав від держави жодної компенсації вартості тарифів. Збитки для бюджету міста задля того, щоб тарифи для населення не підвищувались, а домівки криворіжців, школи, садочки та лікарні опалювались у сезоні 2021/22рр, склали 1 млрд 127 млн гривень.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»